Editura Evenimentul si Capital

Horoscop Departamentul de Stat al SUA a aprobt livrarea către Polonia a rachetelor ”Patriot”. Război între România și Moldova?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8976 Vizualizari

Horoscop Livrarea celor opt sisteme de rachete Patriot către Polonia a intrat în linie dreaptă. Vineri, US State Department a aprobat livrarea de către firma Raytheon a opt sisteme de apărare ”Patriot” către armata poloneză. În ultimul timp Polonia a înăsprit tonul diplomatic cu Ucraina și Federația Rusă.

Horoscop Pe 21 noiembrie s-au născut Voltaire, Komaravolu Chandrasekharan, Goldie Hawn, Ion Baciu, Traian Grozăvescu, Anghel Dumbrăveanu, Constantin Ciucă, Theodor Constantin.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox este Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la pește. Așa că o să fac o salată finlandeză cum m-a învățat Kirsi, soția prietenului meu Pekka. Sau o salată-pastă siriană, cum m-a învățat bucătarul hotelului Casion din Damasc. Humus mixat cu o conservă de pește, tuna, de preferință, cu lămâie și mirodenii. La sfârșit se pun câteva frunzulițe de pătrunjel pentru aspect și retușul gustului. Se servește pe tipsie de lemn, cu ceapă și usturoi alături. Unii adaugă ketchup. O mai fi în picioare hotelul, o mai fi în viață bucătarul?

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ovidenia, Vovidenia, Filipul cel Mare, Filipul cel Şchiop.

Horoscop “Ziua în care începe iarna, Ovidenia, este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii, al morţii. Tema principală a legendelor consacrate acestei zile fiind văzul, vederea, lumina ochilor, prima vedere, prima apariţie, prima impresie – viziune asupra Lumii, viziunea lui Iisus, a cerului care se deschide, a armoniei divine, a lumânărilor aprinse pentru cei care nu au avut parte la trecerea din această viaţă” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 490.

Horoscop Motivul creştin al Maicii Domnului care se împărtăşeşte din Biserică, care „vede tot şi aduce lumină”, urmează unor vechi practici magice apotropaice. Sătenii noştrii au avut întotdeauna imaginaţie. Astfel se spune că cei care se pricep, solomonarii, „văd lucruri” în această zi şi fetele mari pot să-şi „vadă” ursitul.

Cine mai ştie, poate să facă şi să desfacă multe lucruri în această zi, mai precis în această noapte!

Sărbătoarea creştină a Luminii şi eresul popular se suprapun peste un arhetip, vechi de când lumea. Este, din nou, pentru a câta oară, motivul lupului, de data aceasta al Lupul cel Şchiop, avatarul Sfântului Andrei.

Magicul şi înţeleptul Lup Şchiop cu care se sfătuia Zamolxe în pădurea din preajma Rumi Davei. Legenda spune că Lupul Şchiop ştia graiul omenesc şi îl vorbea foarte bine. Unii autori sunt de părere că Filipul cel Mare, Lupul cel Şchiop este sărbătoarea centrală a mitologiei lupului. De fapt cine zice lup, dac zice!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, astăzi este ultima zi din zodia Scorpionului. Mâine, 22 noiembrie, seara, Soarele trece în mod convenţional din zodia Scorpionului în cea a Săgetătorului. Încă odată, precizez că nu trebuie să confundaţi "zodiile" cu "constelaţiile". Zodiile sunt perioade de timp, de calendar, de circa 30 de zile, iar constelaţiile sunt grupuri de stele aflate la distanţe foarte mari, în spaţiu, unele de altele. De fapt, în prezent, Soarele se află în constelaţia Balanţă!

În antichitate timpul era măsurat, calendarul era stabilit, prin observaţia directă a Soarelul, Lunii şi a planetelor şi stelelor. Să ne amintim de "ceasul solar"! De aici denumirea unor constelaţii care a fost făcută după zodii şi nu invers. Ca dovadă concludentă, la alte popoare, care au altă metafizică, s-au grupat altfel stelele pe cer, sunt alte constelaţii, sau cele respective poartă alte denumiri! Am mai spus, dar o să repet, până o să înţeleagă toată lumea, că nu este greu.

În timp, să ne amintim că astrologia modernă a fost edificată prin scrierile lui Claudius Ptolomeu în secolul I, din cauza precesiei punctului vernal al echinocțiului, zodia din timpul terestru, sectorul de treizeci de grade de pe ecliptică, nu mai corespunde cu proiecția astrală, cu constelațiile. Au fost unele propuneri de corijare a acestei decalari, dar nu cred că este necesar. Cosnstelațiile sunt grupuri de stele arbitarar alese, zodiile sunt perioade egale de grade ecliptică- timp terestru care încep odată cu echinocțiul de primăvară.

Vedeți domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, astronomia este un produs derivat din astrologie, o susțin istoricii și arheologii, am dat altădată citatele și sursa. Astrologii, mathematicus, cum se numeau în antichitate și evul mediu, știau cu un secol înainte de Nașterea lui Iisus Hristosul că Pământul este rotund și se învârtește în jurul Soarelui. Ia spuneți-mi, observațiile se făceau noaptea, când sunt stele, așa este, nu? Iar constelația în care urma să fie Soarele, ziua... unde era? La antipozi. Iar călătorii au relatat despre ”curbura” pământului, cum pe mare întâi se vedea catargul unei corabii. Tot în secolul întâi înainte de Hristos, lumea îl creditează pe Hipparchus din Niceea, dar cred că se știa mai dinainte – ei bine, s-a constat că stelele fixe, NU erau fixe! Se mișcau! Concluzia a fost că Pământul se mișcă, nu toate stelele, iar de aici până la mișcarea de revoluție și rotație nu a fost decât un pas. Câțiva astrologi, astronomi, spuneți-le cum vă place, eu nu mă supăr, știau adevărul, dar nu și-au pus pielea în pericol, mai ales după ce s-a instalat creștinismul ca religie de stat în Imperiul Roman, pe atunci o religie asiatică fanatică și intolerantă, cam cum este islamul astăzi. Problema a apărut după apariția tiparului, când scrierile unor astrologi-astronomi s-au răspândit și lumea a început să-și pună întrebări. Prostimea a existat mereu pentru că cei mari și tari au ținut-o în ignoranță, așa era mai ușor de condus. Mereu cei bogați și puternici găsesc mijloace pentru păcălit mulțimea. Religia, televizorul, netul...

Dar nu despre astrologie doream să vă informez. Am fost notificat de Victoria Bieniek din Varșovia, că, livrarea celor opt sisteme de rachete Patriot către Polonia, a intrat în linie dreaptă. Vineri, săptămâna tecută, US State Department a aprobat livrarea de către firma Raytheon a opt sisteme de apărare ”Patriot” către armata poloneză. În ultimul timp Polonia a înăsprit tonul diplomatic cu Ucraina și Federația Rusă. Mai mulți oficiali ucrainieni nu au primit viză de intrare în Polonia, iar transportorii ruși sunt puricați la sânge la graniță și adesea li se confiscă marfa. Bartosz Kownacki, ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat: ”Ne bucurăm că o să avem o aprare antiaeriană eficientă pentru poporul nostru. Sperăm să terminăm formalitățile în termen de luni de zile și să primim bateriile de ”Patriot”, care ne sunt mai mult decât necesare, suntem într-o situație de criză. Să ne ajute Dumnezeu!”

Analiștii americani de la Langley, spune Ozy, sunt îngrijorați de evoluția situației din Europa de Sud-Est, din Balcani, în special. Se profilează constituirea unei structuri de alianțe de tip ”Slavic Union”, mai puțin polonezii, slovenii, cehii și slovacii în care Federația Rusă este tătuca. Intrarea Moldovei pe cercuri din ce în ce mai apropiate de Moscova, ca o săracă molie care se învârtește în jurul flăcării lumânării, este, pentru cei de la Langley, un motiv de neliniște. Este, evident, un potențial pericol strategic pentru România și tot flancul de Sud al NATO. Moldova, republica secesionistă, este cea mai săracă țară din Europa. Este posibil un război rece între Moldova moscovită și România natoistă?

Horoscop Trebuie să precizăm, dragi lupi, padawani și hobbiți că România dorește să cumpere două sisteme Patriot. De la dorință la putință este mare distanță. Nu vă luați după intoxicările din ziare, sunt doar speculații. Statele Unite au o listă de arme, tehnologii și materiale pe care nu le dau la export, decât în cazuri deosebite, cu aprobarea Președintelui, a Congresului și a State Department. De exemplu, statul Israel a primit șase sisteme complete de rachete ”Patriot” care sunt upgradate aproape în fiecare semetru al anului, în mod excepțional, o favoare.

Horoscop Rachetele și sitemele de ghidare actuale nu mai seamănă deloc cu sistemul MIM-104 Patriot din 1980, anul când rachetele sol-aer au fost folosite prima dată. S-au adus îmbunătățiri permanente ca să se țină pasul cu tehnologiile noi din aviație și proiectilele reactive. Și s-au remediat defecțiunile apărute în teatrul de operațiuni, de exemplu rămânerea în urmă a ceasului intern în timpul războiului din Golf, pe 25 februarie 1991, defecțiune care a dus la moartea a 28 militari americani. Patriot nu a putut să intercepteze racheta irakiană Scud B, care i-a lovit în cazarma lor.

Sistemele din prezent au aceiași denumire, ”Patriot” dar sunt cu totul altceva, în primul rând sub aspectul softului folosit.

Horoscop Nu cunosc stadiul livrării către România a rachetelor sol-aer Patriot, dar având în vedere că Balcanii au fost întotdeauna butoiul cu pulbere al Europei, și cu fitlul aprins, mă tem că România nu este pregătită.

Niciodată România nu a fost mai colonizată ca acum. Să vedem: telefonia mobila este la francezi, energia electrică la italieni, netul la Soros, gazele tot la francezi la ”Suez” sau cum se mai numește acum, telefonia fixă la germani și transporturile tot acolo, apa tot la francezi, pădurile la austrieci, agricultura la Monsanto, petrolul tot la austrieci, ruși și kazahi... haide că mă enervez! Până și sarea ne-au luat-o!

Horoscop O colonie întotdeauna o duce prost pentru că firmele străine exportă profitul, taxele și impozitele cuprinse în produse sau servicii, în țara lor de origine. Jaf în toată regula cu complicitatea clasei politice. De aceea o ducem prost, mai mult, este o politică perversă de stoarcere și înstrăinare a celei mai bune forțe de muncă, sclavi în Europa și aiurea. Ca urmare nici o armată performantă și bine echipată nu avem voie să avem. Dacă ne vin idei de libertate și independență? Ca toate acestea să fie posibile, suntem conduși de alogeni, care respectă numai ordinele primite de la cine trebuie, din exterior, nu nevoile țării și ale poporului.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
12:03 Ponta a dat lovitura în Parlament: PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților! 08:40 "HOȚUL" PONTA SE bate cu "PENALUL" DRAGNEA. Un conflict pentru neliniștea PSD, plus posibila răsturnarea a lui Dăncilă. EDITORIAL DE DAN ANDRONIC 11:06 Băsescu ARUNCĂ BOMBA! România este în PERICOL. Procedura care a generat ALERTĂ în rândul guvernanţilor 09:53 Dan Andronic anunţă procedura de INFRINGEMENT împotriva României pentru NERESPECTAREA prezumției de NEVINOVĂȚIE în dosarele PENALE 10:28 Ludovic Orban, AUDIAT la Parchetul General. A fost chemat pentru a se constitui parte vătămată în dosarul în care a fost achitat 23:24 Dragnea: „SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI nu este o soluție, dar NU AVEM de GÂND să FIM INACTIVI” 22:10 TEXTUL DENUNȚULUI făcut de Orban împotriva premierului Dăncilă. ÎNALTĂ TRĂDARE, uzurparea funcției și DIVULGARE de informații nepublice - FOTO 16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE

Articole salvate