Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Au încercat să-l fure pe Elon Musk. Citiți-l pe Lovecraft, vă garantez frisoane în această căldură de nesuportat

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7732 Vizualizari

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți au încercat să-l fure pe Elon Musk. Nicăieri nu o să găsiți aceste informații, sunt absolut în exclusivitate, fina mea din cercul interior al lui Elon Musk mi-a dat voie să public o parte din evenimente. În definitiv, cine ia în considerare o rubrică de horoscop!

 

HOROSCOP Pe 19 august s-au născut Bill Clinton, Orville Wright, Malcom Forbes, Gabrielle “Coco” Chanel, Gene Roddenberry, Andrei Belov, Ian Gillan, George Enescu, D.R. Popescu. Pe 20 august s-au născut H.P. Lovecraft, Rajiv Gandhi, Carla Fracci, Andrei Koncealovski, surorile Kessler, Ionel Brătianu, Octav Onicescu, Zoe Dumitrescu-Buşulenga.

 

HOROSCOP  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Andrei Stratilat, Timotei, Agapie şi Tecla, iar pe august 20 sunt Prorocul Samuel, Sever, Eliodor și Teoharie. Nimic în ”Kalendar”.

 

"Evenimentul Zilei" din 19 august 1897 a fost, că, pentru prima dată în lume, pe străzile Londrei au apărut taxiuri Bersey cu motor electric. Nepoluante, silenţioase, fără vibraţii, taxiurile electrice aveau o viteză doar de 12 km/h şi o autonomie de 50 km. Sub presiunea cartelurilor petrolului au fost scoase din uz în 1900 şi nu s-a permis o a doua generaţie de maşini electrice, care ar fi atins 40 km/h şi o autonomie de 200 km. Planurile acestei a doua generaţii de maşini electrice nu au mai fost găsite niciodată.

 

HOROSCOP  Ce să ne mirăm. Însuşi marele inginer Rudolf Diesel a fost aruncat peste bordul navei "Dresden" care îl ducea în America ca să breveteze motorul care consuma un litru de motorină la 35 de mile. La fel cum a dispărut fără urmă inventatorul automobilului electric cu 460 km autonomie! Văd că și acum, în prezent, se fac presiuni asupra lui Elon Musk și Tesla Motors. Câte un articol defăimător colo, câte o minciună dincolo...

 

 

HOROSCOP Repet, am voie să public doar o parte din evenimente, să nu vă supărați dacă totul este foarte scurt și incomplet. Elon Musk deține o mulțime de tehnologii particulare, secrete de o valoare inestimabilă. De exemplu tehnologia refolosirii Falcon-9, planurile lui ”Falcon Heavy” și ”Dragon” și mai ales supersecretul ”Dragonfly” nava spațială pentru Marte. Miercuri, sediul SpaceX din Hawthorne, California, a fost ținta unui atac cibernetic.

 

Sirene care urlau, gărzi înarmate fugind pe coridoare, oameni speriați care se băgau sub birouri, lifturile s-au oprit la cel mai apropiat etaj și au deschis ușile, dar alte uși se închideu automat cu zgomot, cele care duceau la punctele sensibile, atelierele de proiectare și laboratoarele de încercări.

 

HOROSCOP  Nu a fost decât o simulare, din fericire. Atacul cibernetic a fost declanșat din birourile SpaceX din Vanderberg Air Force Base, dar nu a trecut nici de al doilea firewall din cele șapte. Oricum, proiectele secrete ale lui Elon Musk sunt criptate în 128 biți. Niciunul dintre computerele folosite la proiectare nu are acces la internet, iar energia electrică este furnizată de propriile generatoare. Mai mult, computerele sensibile sunt ecranate printr-o cușcă Faraday de cupru cu o legătură sofisticată la pământ, nu emit nicio radiație electromagnetică.

 

HOROSCOP Luna trecută a fost prezentat acționarilor raportul de expertiză privind explozia la lansare a unei rachete Falcon-9, din septembrie anul trecut. Concluzia raportului este că a fost un sabotaj, fără nicio îndoială. Acționarii au trasat CEO SpaceX să crească cheltuielile de securitate de la un ridicol 0,8% din buget, la un viguros 6%. Și să aibă permanent cinci bodygurazi. Elon Musk a rămas cu gura căscată: ”Cine să-mi vrea răul mie, sunt un tip așa de simpatic!” Dar chiar și tipii simpatici au dușmani, mai ales dacă vor să schimbe lumea, să facă o lume mai bună și mai curată.

 

Exercițiul de apărare de miercurea trecută face parte din noua strategie de securitate a SpaceX ”nimic nu intră, nimic nu iese”.

 

HOROSCOP Mă bucur că Elon Musk i-a ascultat pe acționari și nu a făcut pe nebunul. Finul sau fina mea, ambiguitatea este necesară, mi-a spus că a cam înlemnit când a văzut cei doi paznici înarmați, parcă erau din Star Wars, la ușa atelierului de proiectări motoare reactive. Dar având în vedere nebunia care a cuprins America i s-a părut o măsură bună. Sunt întrebat, prin intermediar, de către CEO SpaceX dacă este din cauza eclipsei și cât o să dureze. Nebunia. I-am dat răspunsul, cred că nu i-a plăcut.

 

HOROSCOP Pentru că astăzi, duminică, 20 august, îl pomenim pe marele scriitor american Howard Phillips Lovecraft, vă informez că am mai multe cărți de ale lui, cred că peste o duzină, în limba engleză, de la diferite edituri, cumpărate din anticariatele din Londra. Lovecraft este maestrul terorii pure intelectuale, celebru autor, de la începutul secolului XX, de ”horror fiction”. El imaginează o lume întreagă, cărți care nu s-au scris niciodată, din care citează copios, de exemplu celebrul și infamul ”Necronomicon” - o mitologie îngrozitoare, cu legende și istorii infiorătoare. ”The Call of Cthulhu” este capodopera lui, dar nu mai puțin dătătoare de frisoane decât restul operei. Lovecraft, un tip ciudat rău și bolnăvicios, s-a săvârșit din viață la vârsta de 46 de ani. Gloria lui a fost postumă. Lovecraft este un autor numai pentru cei care au imaginație și reușesc să țină pasul, să fie martori la prăbușirea în neant, nebunie și delir. Numai pentru cunoscători!

 

Cred că o să citesc ceva de Lovecraft, pe muzică de TSHF, apoi trebuie să o visez pe Vineri, trebuie să o întreb ceva. Toate astea până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                 ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC  În acest weekend călătoriile, excursiile, drumeţiile  sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Mercur nu este favorabil. O perioadă favorabilă prin oportunităţile care ţi se oferă. Weekend-ul este o perioadă favorabilă prin prilejurile care ţi se oferă mai ales în domeniul social şi al relaţiilor. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a marii tale capacităţi de a te concentra pe perioade scurte şi a rapidităţii care te caracterizează. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine şi anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru că te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de sprinter intelectual. Pe perioade scurte de timp nimeni nu-ţi poate face faţă! Nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Evită neînţelegerile cu anturajul prin cererea insistentă de explicaţii şi precizări. Duminică ai o întîlnire care îţi face plăcere.

 

HOROSCOP

 

TAUR   Poţi întâlni sâmbătă oameni al căror ţel suprem în viaţă este să-ţi facă ţie zile fripte. Genul de funcţionar de stat de la ghişeu. Dar există şi o parte bună a zilei: primeşti o veste bună. Weekendul este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi titanice, mai ales dacă este vorba de curăţenie! Nu ai frică, păstrează speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine.  Continuă să perseverezi pe drumul tău! Totuşi, weekend-ul, segmentul de timp în discuţie este o perioadă încurcată. Eşti pe lungimea de unda a anturajului, intelegi ce se întamplă cu tine, cu cei din jur, cu Universul în general, dar este foarte greu in perioada menţionată să fii obiectiv. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimilor evenimente. O hotărâre de mai demult, în registrul sentimental, nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată - după cum arată Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Pe de altă parte ceva întârzie în continuare, planetele colective retrograde fac ca întârzierile să se acumuleze şi să provoace chiar pierderi. Trebuie să clarifici situaţiile sentimentale!

 

HOROSCOP

 

 

GEMENI  Limitează-te la distracţiile de sâmbătă. Nu trebuie să întreprinzi nimic important financiar. Investiţiile şi achiziţiile constituie o nebunie periculoasă în această zi frumoasă de august. Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iţi doreşti, de fapt. Nu ai timp! Aşa ziua de sâmbătă trece repede, confiscat de grijile cotidiene, de cumpărături, plata facturilor, socializare pe net! Sâmbătă seara ai un prilej de distracţie, o petrecere sau o zi de naştere la un Leu. Poate nu ar fi rău să te distrezi puţin, dar dacă te simţi zdrobit de oboseală, după săptămâna ce a trecut, mai bine odihneşte-te. Stai acasă, şi du-te la culcare mai devreme. Neapărat cu pisicuţa sau căţeluşul. Iniţiaţii spun că un animăluţ de companie ne protejează somnul şi ne fereşte de „energiile negative”. Parol!  Duminică ai de făcut un drum. Dar nu o să-l faci. Iată o zi liniştită, cum nu ai mai avut de mult. Profită şi îmbunătăţeşte-ţi igiena vieţii şi calitatea somnului.

 

HOROSCOP

 

RAC    Cheltuieşti prea mult şi până la urmă pe mici lucruri inutile. Spre seară, o veste bună, de departe. Probabil un raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale. Şi o petrecere drăguţă! Aspecte favorabile in acest weekend. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă - sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbată, probabil, că te duci la cumpăraturi, duminică dimineaţa o sa vrei să faci puţină curaţenie în casă şi în suflet. Poate te duci la Biserică? Ai nevoie să te redescoperi, să dai deoparte ceea ce este convenţional şi obligaţie şi să vezi cum poţi împăca adevaratele tale scopuri cu ceea ce ţi se oferă. Fără să exagerezi este bine să consumi mai multe lichide, lactate în special. În aceiaşi ordine de idei trebuie să-ţi reamintesc că iaurtul este un aliment excepţional. Cu usturoi?! După moda spartană. Duminică, anturajul, prietenii, rudele, tot acest „habitat social” îţi pare mai capricios şi mai dificil decât de obicei. Află ce se vrea de la tine. Acordă-ţi o pauză, un armistiţiu şi foloseşte seara de duminică numai pentru tine, cum vrei tu, cum hotărăşti tu, în termenii şi condiţiile tale!

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate