Gelu Vişan (PMP): Andreea Paul încă nu a conștientizat că PDL nu are parte de o nuntă prin fuziunea cu PNL, ci de o înmormântare

Gelu Vişan (PMP): Andreea Paul încă nu a conștientizat că PDL nu are parte de o nuntă prin fuziunea cu PNL, ci de o înmormântare

Secretarul general adjunct al PMP Gelu Vişan a afirmat că fuziunea dintre PDL şi PNL nu ar trebui să reprezinte un motiv de bucurie pentru partidul condus de Vasile Blaga, întrucât este vorba despre o înmormântare a brandului politic al PDL.

"Declarațiile dnei. Paul referitoare la lipsa justificării pentru unificarea dreptei demonstrează nu doar carențe majore în înțelegerea politicii și a dinamicii electorale, ci și o dovadă a unei aroganțe complet nejustificate. Un partid care a luat 12 (douăsprezece) procente sub actuala conducere și care se simte precum un uriaș este în mod evident desprins de realitate. Doamna Paul încă nu a conștientizat că PDL nu are parte de o nuntă prin fuziunea cu PNL, ci de o înmormântare a brandului politic al acestui partid", a afirmat Vişan.

Acesta a adăugat că eșecul PDL în alegerile europarlamentare a determinat actuala conducere a partidului să predea partidul, pentru a evita asumarea a încă unui rezultat dezastros.

"Consecințele refuzului de a crea o structură unită și completă a dreptei se văd deja: o și mai mare fragmentare a frontului care ar fi trebuit să propună societății o alternativă solidă la regimul corupt al lui Victor Ponta și PSD. Din fuziunea dintre PNL și PDL se naște nu un singur partid, ci două și câțiva candidați suplimentari la alegerile prezidențiale, dacă puntem la socoteală doar proiectul anunțat de Călin Tăriceanu și alte candidaturi independente. Dacă în cazul fuziunii dă cu plus la numărul de partide și candidați, în cazul scorului electoral al noului partid lucrurile stau exact pe dos. Noul PNL, care va cuprinde și fostul PDL, nu va depăși nici el în alegerile prezidențiale pragul de 20 la sută propus de vechiul PNL la alegerile europarlamentare", a mai spus Vişan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul general adjunct al PMP a mai spus că PMP și-a arătat în repetate rânduri deschiderea pentru unificarea dreptei. "Din acest motiv, noi am amânat desemnarea unui candidat propriu pentru alegerile prezeidențiale, chiar dacă acest lucru ne-a făcut să ratăm începerea precampaniei pentru scrutinul din noiembrie. Doamna Paul, ca și noul său mentor politic, dl Vasile Blaga, al treilea după după dl Stolojan și dl Boc, și-ar fi dorit probabil să nu participăm la alegerile prezidențiale. Ei sunt conștienți că singura modalitate prin care pot câștiga niște alegeri, altele decât cele pe care le truchează, este să nu existe alți competitori. Cu dl Blaga în frunte și cu vicepreședinți ca dna. Paul este posibil, însă, ca și în cazul în care buletinul de vot nu ar conține decît numele lor, să nu reușească să fie primii", a argumentat Vişan.

"Altfel, le urăm dnei. Paul, dlui Blaga și celorlalți lideri ai PDL, vesnice regrete pentru distrugerea PDL, un partid care a reprezentat, atât timp, cât a acceptat parteriatul cu Președintele Traian Băsescu, un reper pentru apărarea statului de drept și pentru lupta împotriva corupției", a încheiat Gelu Vişan.

Ieri, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a susţinut că nu s-a discutat cu PMP privind proiectul de unificare a dreptei, deoarece acest partid nu a manifestat vreo intenţie de a contribui la acest demers, desemnându-şi un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.