Fostul şef al CSM, Oana Schmidt Hăineală, a câştigat procesul cu Antena 3. Postul TV trebuie să-i plătească daune morale de 10.000 de euro!

Fostul şef al CSM, Oana Schmidt Hăineală, a câştigat procesul cu Antena 3. Postul TV trebuie să-i plătească daune morale de 10.000 de euro!

Tribunalul Bucuresti a admis, ieri, parţial acţiunea fostului şef al Consiliului Superior al Magistraturii, procuroarea Oana Schmidt Haineala, care a dat în judecată postul Antena 3 în urma unor linşaje mediatice care vizau familia sa. Tribunalul a condamnat Antena 3 la plata a 10.000 de euro despagubiri pentru prejudiciu moral. Decizia nu este definitivă.

Minuta Tribunalului Bucureşti: „Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata, către reclamantă, a sumei de 10 000 Euro, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neîntemeiat, capătul 3 de cerere, privind obligarea pârâtei la publicarea hotărârii pronunţate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va înregistra la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 martie 2014.”. Ştirea a fost publicată de site-ul hotnews.ro.

  • EVZ TV SPECIAL. Oana Schmidt-Hăineală: "Se subminează capacitatea de luptă a instituţiilor anti-corupţie"

Postul TV Antena 3 este la cel de-al cincilea proces pierdut. 1. În decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 3 a dat câștig de cauză realizatorului Robert Turcescu, în procesul intentat prezentatorului emisiunii “În gura presei”, Mircea Badea, pentru amenințări și instigare la violență. În urma acestui proces, Mircea Badea a fost obligat să publice sentința în trei ziare și să plătească 1 leu, daune morale.

  • De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea judecătorilor

2. Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a câştigat procesul împotriva realizatorului TV Mircea Badea şi Antena 3.  Potrivit sentinţei din 12 decembrie 2013  a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Badea este obligat să-i plătească lui Horia Georgescu daune în valoare de 5.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • MAGISTRAŢI, despre Mircea Badea: „Exprimarea lui este pur si simplu INSULTĂTOARE!”

3. Postul Antena 3 şi jurnalista Oana Stancu au fost obligaţi de judecători, pe 19 februarie,  să plăteasca daune morale de 20.000 de euro către Marian Georgescu, tatăl preşedintelui Agenţiei Naţioanle de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

  • ANTENA 3 şi OANA STANCU au pierdut procesul deschis de tatăl şefului ANI: obligaţi să plătească daune morale de 20.000 de euro!

4. Realizatorul „Sinteza Zilei” Mihai Gâdea şi postul Antena 3 trebuie să-i plătească, în solidar, lui Lucian Duţă, fostul şef al CNAS, suma de 5.000 de lei drept daune morale. Judecătoria Sectorului 1 a stabilit că Lucian Duţă a fost jignit în emisiunea „Sinteza Zilei” după ce l-a făcut „dobitoc”, „nesimţit” şi „mitocan”. Potrivit minutei instanţei, dată pe 14 iunie 2013, Mihai Gâdea şi postul Antena 3 trebuie să publice, în extras, hotărârea judecătorească, în 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a acesteia, într-un ziar de circulaţie naţională, într-o singură ediţie.

  • DAUNE MORALE: Mihai Gâdea şi Antena 3 au pierdut procesul cu Lucian Duţă. Fostul şef al CNAS a fost jignit la „Sinteza Zilei”, făcut „dobitoc”, „nesimţit” şi „mitocan”!