Editura Evenimentul si Capital

Fostul consilier ministerial Melania Vergu, patru ani de închisoare cu executare și confiscarea a 6,5 milioane de lei

Melania Vergu
Autor: | | 8 Comentarii | 2841 Vizualizari

Fostul consilier al Ministrului Educației, Melania Vergu, a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare în dosarul fraudării fondurilor europene. Judecătorii au menținut sechestrul pe două imobile centrale și au decis confiscarea a 6,5 milioane de lei.

Curtea de Apel București a stabilit că fostul consilier trebuie să înapoieze aproximativ 6,5 milioane de lei. De remarcat este faptul că  partea vătămată Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic-Organism Intermediar POSDRU nu s-a constituit parte civilă în cauză. ”Confiscă de la inculpată suma de 6.492.653,58 lei. Menţine măsura asigurătorie a sechestrului dispusă prin ordonanţa nr.165/P/2010 din data de 12.09.2012 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Secţia de Combatere a Corupţiei până la concurenţa sumei de 6.492.653,58 lei asupra imobilelor situate în Bucureşti”. Mai mult, judecătorii au decis  ”desfiinţarea cererii de aprobare a proiectului din data de 08.10.2008 şi a trei cereri de rambursare. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Cronologie

Melania Vergu a fost trimisă în judecată în decembrie 2012. Potrivit DNA, în 8 octombrie 2008, Melania Vergu, în calitate de administrator şi asociat al SC Edu Tim Consultanţă Europeană SRL, a formulat la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) o cerere de finanţare în vederea obţinerii de fonduri europene.

Melania Vergu ar fi prezentat la Autoritatea de management documente şi declaraţii inexacte în care ar fi consemnat date nereale referitoare la condiţiile pe care le îndeplinea firma sa în vederea accesării de fonduri acordate prin programul POSDRU, cum ar fi numărul de angajaţi, profitul şi cifra de afaceri, experienţa în domeniul formării profesionale.

A dat declarații false

În baza acestor documente, SC Edu Tim Consultanţă Europeană SRL a beneficiat de fonduri europene pentru punerea în practică a proiectului intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici". "În cadrul acestui proiect, în cererea de rambursare din data de 1 iulie 2010, inculpata Vergu Melania a menţionat date nereale referitoare la munca prestată în vederea obţinerii de date referitoare la programele de pregătire practică pentru elevi şi studenţi. În realitate, acestea date au fost obţinute de Vergu Melania care, în calitatea sa de consilier personal al ministrului învăţământului, a formulat două adrese către unităţile de învăământ superior şi inspectoratele şcolare", au precizat procurorii DNA. De asemenea, procurorii o acuză pe Melania Vergu că a mai formulat alte două cereri de rambursare în care ar fi consemnat date nereale referitoare la cheltuielile efectuate în cadrul proiectului firmei sale.

"În această modalitate, SC Edu Tim Consultanţă Europeană SRL a obţinut pe nedrept suma totală de 6.492.653 lei, reprezentând fonduri europene şi de la bugetul naţional", susţin procurorii.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate