Cum lucrează Facebook cu jumătăţi de măsură! PERMITE postări despre abuzuri asupra COPIILOR

Cum lucrează  Facebook cu jumătăţi de măsură!  PERMITE postări despre abuzuri asupra COPIILOR

Postările cu videoclipuri despre violuri şi copii abuzaţi sexual afişate pe reţeaua Facebook sunt permise să rămână online chiar şi un an în ciuda faptului că au fost raportate de mai multe ori. Cam aşa consideră Facebook să fie CORECT.

Facebook a refuzat să elimine o pagină cu imagini ale copiilor daţi în online, în care utilizatorii au publicat descrieri precise ale abuzului sexual, potrivit probelor depuse în Instanța supremă.

Un videoclip de publicitate sexuală trimis prin poșta Facebook a fost, de asemenea, permis să rămână online, în ciuda faptului că era raportat de foarte multe ori.

Motivaţiile depuse de Facebook au arătat că societatea nu "raportează în mod automat despre existența unui material de abuz împotriva copiilor", în ciuda unei cerințe legale în acest sens, în temeiul legilor din India privind protecția copilului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Facebook caută agresiv să crească rapid baza de utilizatori din India, deja una dintre cele mai mari piețe online din lume, iar planul este să se dubleze numărul de utilizatori până în 2021 închizând ochii la problema cea mai cruntă, racolarea pe Facebook a copiilor transformaţi mai apoi în sclavi sexuali.

Facebook a declarat instanței că între martie 2016 și august a acestui an a primit 7 802 de plângeri din partea utilizatorilor din India cu privire la posibilele materiale pentru abuzul de copii. Acesta a afirmat într-o declarație scrisă că "a investigat toate rapoartele și a luat măsurile corespunzătoare", deşi acele conturi nu au fost închise, iar unele după un an de zile.

Dar, în cursul audierilor, instanța a aflat că Facebook a refuzat să preia o pagină a cărei denumire a fost scrisă în romană şi tradusă în limba indiană sudică, Telugu: "vagin mic". Pagina a prezentat imagini ale femeilor și fetelor, aparent fără consimțământul lor, în care utilizatorii au lăsat comentarii care descriu acte sexuale pe care doreau să le comită... aşteptând clienţii.

Numai atunci când instanța a cerut Facebook să înlăture unele postări, raportate cu un an în  urmă, au fost în cele din urmă eliminate, potrivit lui Aparna Bhat, avocat care susține cazul pentru ONG-ul indian antitrafic Prajwala.

Cu toate acestea, o altă pagină, despre care instanța a aflat a fost raportată, dar care nu a fost considerată inițial că ar fi încălcând standardele comunității deşi trimitea la "sex cu minorii". Mai mult de 40 de copii au fost salvați și cel puțin 39 de persoane au fost arestate după ce pagina a fost raportată autorităților indiene.

"Nu există spaţiu acordat pe Facebook pentru conținut care amenință sau promovează violența sexuală sau exploatarea și ne străduim să ne menținem aşa", a spus purtătorul de cuvânt contrazicând până şi problele aduse în instanţă.

"Vom continua să colaborăm cu experții în domeniul siguranței și cu Comitetul Curții Supreme din India pentru a ajuta la combaterea acestei activități" au mai spus reprezentanţii Facebook.

Curtea Supremă de Justiție a ordonat săptămâna trecută companiilor tehnologice implicate în anchetă, care includ pe lângă Facebook, Yahoo, WhatsApp, Microsoft şi Google, să colaboreze cu guvernul indian pentru a-și extinde lista de cuvinte cheie asociate materialelor cu abuzuri asupra copiilor.