Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIVITATE. Restituirea TAXEI AUTO este blocată. Guvernul caută bani

Autor: | | 3 Comentarii | 2901 Vizualizari

În timp ce românii care au câștigat procese așteaptă ca statul român să le restituie banii plătiți ca și taxă auto, Guvernul a blocat restituirea. Cert este că șoferii mai au de așteptat până să îți recupereze banii. Executivul nu are încă soluții.

Statul trebuia să restituie  taxa auto declarată ilegală. Pentru că nu sunt bani, potrivit surselor guvernamentale consultate de EVZ. Executivul a decis să înghețe restituirea sumelor. Astfel, cei care au încasat până acum în tranșe banii înapoi, pentru că statul a decis ca taxa de poluare să fie restituită în cinci ani și în tranșe egale, în perioada aceasta așteaptă degeaba plata tranșei pentru acest an. 

Reprezentanții Ministerului Mediului au explicat, pentru EVZ, de ce nu vin banii în contul oamenilor care așteaptă tranșa pentru acest an. 

Cum a explicat Ministerul Mediului, într-un răspuns pentru EVZ, de ce nu se mai restituie taxa și ce se va întâmpla pe viitor:

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Prin Ordinul comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 682/1154/2016 din 7 aprilie 2016, s-a aprobat procedura de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 și 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a sumelor stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

Prin abrogarea integrală a OUG nr. 9/19 februarie 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, s-a eliminat astfel posibilitatea restituirii pe cale administrativă a sumelor prevăzute de art. 12, respectiv a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Ținând cont de faptul că, prin art. XII din Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, intrat în vigoare la 01.02.2017, OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările și completările ulterioare, s-a abrogat, Administrația Fondului pentru Mediu se află în imposibilitatea de a restitui sumele reprezentând taxă specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Având în vedere cele expuse, necesitatea creării unui cadru legislativ care să permită restituirea acestor sume, faptul că elaborarea unui astfel de proiect de act normativ presupune alocarea unei surse de finanțare, aplicarea acestuia având impact financiar asupra bugetului general consolidat, instituția noastră a depus diligențele necesare scopului menționat, potrivit competențelor sale.

Vă precizăm că, la data prezentei, la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și a Ministerului Mediului este constituit un Grup de lucru cu atribuții specifice elaborării unui act normativ pentru restituirea sumelor menționate.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe!

Articole salvate