Europarlamentarul PSD Corina Crețu: "Apocaliptica invazie a românilor nu a avut loc"

Europarlamentarul PSD Corina Crețu: "Apocaliptica invazie a românilor nu a avut loc"

Europarlamentarul Corina Creţu susţine că sunt deplasate și lipsite de sens "campaniile de presă" împotriva românilor în contextul ridicării restricţiilor pe piaţa muncii din ţările UE, menţionând că "apocaliptica invazie a românilor nu a avut loc".

Conform romaniatv.net, Crețu apreciază că ridicarea restricțiilor de muncă pentru români și bulgari la nivelul UE este "o victorie a raţiunii şi a valorilor pe care este construită Uniunea Europeană". "În acest context apar cu atât mai deplasate şi mai lipsite de sens campaniile de presă îndreptate împotriva românilor, campanii la care au aderat şi oameni politici importanţi din Germania şi din Marea Britanie, nu doar demagogi în căutare de voturi în perspectiva alegerilor europene din mai", se arată într-un comunicat remis de Corina Creţu.

Potrivit acesteia, aceste campanii "au eşuat în ridicol, pentru că apocaliptica invazie a românilor nu a avut loc". "Este surprinzător să constaţi cum politicieni germani de talia lui Elmer Brok, membru CDU, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, se alătură taberei care îi discriminează pe români, deşi cunosc foarte bine faptul că românii nu pot fi trataţi drept emigranţi, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiază de ajutoare sociale şi sunt expulzaţi din Germania este absurdă şi contravine regulilor din UE. Propunerea domnului Brok şi a altora precum el aduce aminte de un trecut pe care cu toţi îl credeam depăşit şi lecţia lui învăţată", susţine Creţu.

Potrivit acesteia, nicio dată statistică nu demonstrează că românii ar fi o problemă pentru sistemele de sănătate şi de protecţie socială ale Germaniei şi Marii Britanii. "Dacă ei sunt totuşi o povară, nu cred că ar fi aşa o mare problemă ca, la nivelul Uniunii Europene, să înfiinţăm un fond special de asigurări sociale, care să compenseze eventualele pierderi ale ţărilor care au astfel de probleme din cauza altor cetăţeni europeni. Sunt decisă ca, în următoarea perioadă, să deschid o dezbatere în PE pe această temă", spune eurodeputatul PSD. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Cătălin Ivan (PSD): "Cei care cer AMPRENTAREA ROMÂNILOR ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu"
  • Europarlamentarul Elmar Brok vrea repatrierea imigranţilor români care vin în Germania pentru ajutoarele sociale