Europarlamentar: Ce au ÎN COMUN şeful PSD şi preşedintele Igor Dodon

Europarlamentar: Ce au ÎN COMUN şeful PSD şi preşedintele Igor Dodon

Într-o postare pe contul personal de socializare, europarlamentarul Siegfried Muresan face o comparaţie extrem de dură între liderul PSD, Liviu Dragnea şi Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Liviu Dragnea și Igor Dodon doresc ca oamenii să fie săraci, dependenți, doar să fie sub controlul lor. Asta e agenda Rusiei: sărăcie, teamă, foamete, dependență. Europa vrea bunăstare, țări cu instituții puternice, cu oameni independenți, pe picioarele lor."

Iar într-o postare anterioară, arată că această creştere economică anunţată de guvernul PSD ascunde, de fapt, dezechilibre economice.

"Ne amăgim cu această creștere economică bazată pe consum, dar ignorăm ceilalți indicatori economici îngrijorători ai României, cum ar fi deficitul bugetar care aproape s-a dublat în 2017 și investițiile din bani publici care s-au redus la jumătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numitorul comun al tuturor acestor state este următorul: în spatele unei creșteri economice ridicate s-au ascuns dezechilibre economice, la fel cum are și România în prezent și cum a avut și în 2008".

Iată şi câteva exemple date de către europarlamentar:

- Grecia, poate cel mai cunoscut exemplu, a avut o creștere economică de +5,7% și +3.3% în 2006 și, respectiv, 2007, dar care a fost urmată de 6 ani consecutivi de scădere economică din cauza nivelului ridicat al datoriei guvernamentale - Spania a avut creștere de +4,2%, +3,8% și +1,1% în anii 2006, 2007 și, respectiv, 2008, urmată de scădere de -3,6% în 2009 cauzată de criza bulei imobiliare, precum și a deficitului ridicat; - Portugalia a înregistrat o creștere economică de +2,5% în 2007 pentru ca, în 2009, să aibă o scădere economică de -3% și a intrat în criză din cauza lipsei productivității și a nivelului mare al datoriei publice; - țările baltice, Estonia, Lituania și Letonia, au înregistrat creșteri economice de peste zece procente în 2006 - 2007 urmate de scăderi tot de peste zece procente în anii următori din cauza dependenței de exporturi" a mai scris Siegfried Muresan.