Ești pe listă? Vezi ce declarații mai ai de depus și cât trebuie să plătești la Fisc
- Ana Bâtc ă
- 22 iunie 2015, 07:13
Joi, 25 iunie, este ultima zi de depunere a unor declarații la administrația financiară și de plată a unor taxe și impozite.
Vă prezentăm care sunt toți contribuabilii vizați de termenul limită de joi, 25 iunie, precum și taxele care trebuie achitate și declarațiile care trebuie depuse.
Persoanele juridice străine cu reprezentanţă în România trebuie să plătească, până pe 25 iuinie, prima tranșă din impozitul pe reprezentanță.
Iar organizatorii jocurilor de noroc de tip cazinouri şi jocuri slot-machine vor plăti taxa pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor, potrivit informațiilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
De asemenea, pe 25 iunie au termen pentru plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă plătitorii de următoarele venituri: din drepturi de proprietat intelectuală, din contracte/convenţii civile şi de agent, expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică care nu generează o persoană juridică, din premii şi jocuri de noroc, veniturile obţinute de nerezidenţi sau din alte surse.
În același timp, contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare, precum şi venituri din activităţi agricole trebuie să plătească anticipat impozitul pe venit aferent celui de-al doilea trimestru din 2015.
Vor plăti contribuția la sănătate pentru cel de-al doilea trimestru persoanele care obțin venituri din închirieri, întreprinderile individuale, persoanele care obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, precum și venituri din silvicultură și piscicultură.
Firmele vor depune Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat Formular 100.
Totodată, persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente vor depune Formularul 112, Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale,
impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, pentru luna precedentă.
Persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România şi persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România depun Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate pentru luna precedentă (Formular 224).
Plătitorii de TVA vor depune Formularul 300, decontul de TVA, sau, dacă este cazul, Formularul 301, Decontul special de taxa pe valoarea adăugată.
Tot acum se depune și Formularul 307 Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată.
Persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat vor depune Declarația privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat (Formular 311).
Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA depun declaraţia recapitulativă privind livrările / achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri pentru luna trecută (Formular 390 VIES).
Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, obligate la plata taxei, pentru operațiuni impozabile în România vor depune Formularul 394 - Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente (perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA,)
Persoanele impozabile care depăşesc plafonul de 2.250.000 lei, dar și persoanele impozabile care renunţă la aplicarea sistemului TVA la încasare depun notificarea pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare (Formular 097).