Electroşocuri şi alte practici. Povestea reală a CLINICILOR din China care tratează HOMOSEXUALITATEA. Relatări din interior

Electroşocuri şi alte practici. Povestea reală a CLINICILOR  din China care tratează HOMOSEXUALITATEA. Relatări din interior

La finele acestei luni, un tribunal chinez va judeca primul proces intentat împotriva unei „clinici” care susţine că „vindecă” persoanele gay.

În China homosexualitatea nu mai este considerată o afecţiune mintală de peste 10 ani, iar clinici precum aceasta sunt încă uşor de găsit, după cum relatează bbc.com.

 

După ce campaniile duse de comunităţile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) din Europa şi America au reuşit, cu mai mult timp în urmă să determine comunitatea medicală să se pronunţe împotriva unui astfel de tratament, acum activiştii din China îşi doresc ca şi medici din ţara lor să le urmeze exemplul. Potrivit analiştilor, acesta este însă un drum lung şi anevoios.

Unul dificil

Medicul Zhou Zhengyou, care profesează la Centrul de Psihiatrie al Oraşului Nanjing a scris mai multe cărţi pe această temă, printre care una adresată părinţilor care observă înclinaţii gay la propriii copii. Ideea de bază a cărţii este că „vina” le aparţine părinţilor care nu sunt suficient de pricepuţi în a-şi creşte copiii. Dr. Zhengyou susuţine că a vindecat până la 70% din pacienţii săi gay, menţionând însă că procesul este unul dificil şi îndelungat. Tariful său este de 120 de dolari pe sesiune! Metoda pe care o foloseşte este cea a consilierii şi susţine că nu apelează la aşa-numita terapie prin aversiune, practicată de alte clinici din China.

Sunt aplicate

Terapia prin aversiune presupune mai multe tipuri de practici, printre care şi aplicarea de şocuri electrice. „Când pacientul are un gând homosexual este electrocutat”, explică Zhengyou. Alţi terapeuţi se folosesc de anumite substanţe injectabile care le induc pacienţilor o stare de rău şi sunt aplicate, de asemenea, în momentele în care aceştia au „gânduri homosexuale”.

Comunitatea LGBT din China a început să reacţioneze, organizând mai multe proteste, unele în locurile în care se desfăşoară conferinţe medicale. În plus, pentru prima dată, statul chinez le-a permis activiştilor să conteste în instanţă activitatea clinicilor care tratează persoanele gay. Procesul menţionat mai sus este intentat de un activist care s-a supus voluntar unei terapii prin aversiune pentru a aduna dovezi împotriva acestui tip de practici.   

Ne puteți urmări și pe Google News