EDITORIALUL EVZ. Miza anului 2014 pentru penalii din politică: acapararea totală a României

EDITORIALUL EVZ. Miza anului 2014 pentru penalii din politică: acapararea totală a României

Bătălia electorală care se poartă anul acesta are o miză uriaşă, definită limpede de principalii lideri politici.

Victor Ponta a pronunţat ieri cuvinte cheie, referindu-se la bătălia pentru Cotroceni: "linişte" şi "pace". Traian Băsescu a spus că noul preşedinte trebuie să fie unul intransigent cu partidele, chiar şi cu propriul partid. Miza este una care transcede doctrinele politice şi graniţele partidelor. Bătălia se va da pentru controlul total asupra statului, la care visează o întreagă liotă de puşcăriaşi şi puşcăriabili cu dependenţă cronică de resursele ţării.

Şmecherii obişnuiţi să-şi împartă ciolanul după algoritmi politici şi să-şi bage mâinile până la coate în butoiul cu miere al bugetelor publice de tot felul au nevoie de un preşedinte care să le reconstruiască liniştea din perioada în care Ion Iliescu visa liniştit, la Cotroceni, la nobilele idealuri ale comunismului, în timp ce ei prăduiau ţara după bunul plac. Imaginaţi-vă ce se întâmpla după întâlnirea tâlhărească din creierii nopţii, dacă şmecherii aveau la Cotroceni un preşedinte preocupat de "linişte". Miza reală a bătăliei de anul acesta este tocmai plasarea unui astfel de personaj la şefia statului român. Numele lui este irelevant, important este să asigure "pace", ca în vremurile de aur când sub privirile blajine ale celui mai sărac şi cinstit preşedinte, creştea o fauna hidoasă şi veşnic nehalită.

Faună pe care acum sistemul judiciar începe să o trimită după gratii cu foarte multă gălăgie. Acapararea funcţiei din care se promulgă legi şi de pe care se decid persoanele care conduc destinele sistemului judiciar este miza anului 2014. Numele persoanelor potrivite pentru o astfel de misiune sunt irelevante şi tocmai de aceea nu sunt clar cunoscute. Teoretic, privind sondajele de opinie, nimic nu pare a sta în calea penalilor care vor să înhaţe ultima redută care stă în cale controlului total al statului. Publicul captiv în propaganda agresivă a USL nu este încă sub sindromul Stockholm.

Ne puteți urmări și pe Google News

Publicul care pricepe bine adevarata natură a forţelor politico-penale din spatele liderilor USL ştie ce are de făcut, dar nu poate decide soarta bătăliei de la finele acestui an. Cei care acum spun că nu vor vota sunt cei are ar putea decide dacă dau toată puterea şmecherilor. Scârba pe care aceştia o au faţă de întreaga clasă politică este principalul aliat al penalilor. Aceştia ştiu bine că succesul lor e direct proporţional cu numărul dezamăgiţilor care refuză să mai participe la luarea deciziei. E un curent la modă să te declari scârbit de politică şi să spui că toţi sunt aceeaşi mizerie şi nu merită atenţia sau votul tău. Decizi să nu-i mai urmăreşti şi refuzi să mai participi la luarea deciziei. Faci exact ceea ce vor ei, pentru că pe hoţi îi sperie cel mai mult privirile curioase care ar putea să vadă cu ce se ocupă ei.

Fără să-ţi dai seama, refuzând să îi priveşti cu atenţie le permiţi hoţilor să te fure mai departe nestingheriţi, pentru că neparticiparea la vot nu te scuteşte de efectele nocive ale rezultatelor în favoarea politicienilor corupţi. Ba chiar s-ar putea să te afecteze cel mai rău, pentru că hoţii sunt foarte pragmatici şi se feresc să fure de la cei care i-au pus la putere.

Citiţi mai mult:
  • Ponta a demonstrat la Sarmizegetusa ce slugi are în Jandarmeria Română
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!