Editura Evenimentul si Capital

EDITORIALUL EVZ. Cum a scăpat Iliescu de crimele Revoluției mituind revoluționarii

Mălin Bot
Autor: | | 63 Comentarii | 5564 Vizualizari

Aproape toți cei vinovați pentru cele peste 1.000 de crime comise în timpul Revoluției din 1989 duc o viață liniștită de 25 de ani. Au convingerea că au scăpat și că nimic nu mai poate să-i aducă în fața unui judecător, pentru a suporta consecințele faptelor lor.


Pe aceeași temă: Revoluționarii sar în apărarea tovarășului Iliescu. Motivul pentru care victimele își apără călăul 

Fac toți parte dintr-o piramidă a crimei în vârful căreia se află Ion Iliescu, persoana care a preluat puterea după 22 decembrie, când Nicolae Ceaușescu a pierdut totul.

Până în 22 decembrie, cât timp Nicolae și Elena Ceaușescu au controlat situația, piramida morții luase 126 de suflete.

După 22 decembrie, ziua în care dictatura s-a prăbușit, piramida morții a înghițit 978 de suflete.

Cei care au trăit evenimentele, cei care au citit tone de documente despre evenimente, dar și cei care se uită neștiutori la aceste cifre ajung la aceeași întrebare inevitabilă: Ceaușescu a fost condamnat la moarte și executat pentru crimele Revoluției, 126 de suflete.

Cum de nu plătește nimeni pentru cele 978 de vieți curmate după ce Ceaușescu a pierdut orice putere?

 


VIDEO: Înregistrarea audio cu Nicolae Ceaușescu care dă ordinul ca Armata, Miliția și Securitatea să se înmarmeze cu muniție de război și să tragă. ”Toate unitățile militare intră în alertă, cu armament de luptă. Nu pleacă nicăieri fără muniție de luptă”
EDITORIAL. România, între comunistul naiv Bobu, criminalul Iliescu şi securistul VoiculescuCel mai bine poate să răspundă Ion Iliescu. Personaj care negocia viitorul României la Ambasada URSS, la două zile după ce cuplul Ceaușescu fusese lichidat.

În emisiunea „Evenimentul zilei” de ieri seară, de pe B1 TV, s-a ajuns la o concluzie foarte interesantă prin prisma faptului că a fost acceptată de oameni care de 25 de ani se urăsc fără limite. Radu Tinu, fost șef în Securitatea Timiș, procurorul Dan Voinea și revoluționarul Teodor Mărieș au fost toți de acord că morții de după 22 decembrie sunt morții lui Ion Iliescu, în aceeași măsură în care cei de până atunci sunt victimele lui Nicolae Ceaușescu.


VIDEO: Ion Iliescu îl acuză pe Ceaușescu că a ”întinat nobilele idealuri” ale comunismului.Discuția de la Ambasada URSS, din 27 decembrie 1989, unde Ion Iliescu stabilea viitorul României cu ambasadorul Moscovei conține toate explicațiile pentru morții de după 22. Teroriștii și crimele comise în luptele imaginare cu ei erau perdeaua de fum de care Iliescu avea nevoie pentru a putea perpetua comunismul, tras cu cheița din URSS.

Aceeași perdea de fum criminală a apărut din nou, mai târziu, prin mineriade, atunci când Iliescu a constatat că în Piața Universității sunt mii de oameni care nu se lasă mințiți.


VIDEO: Ion Iliescu mulțumește minerilor pentru că au distrus protestul din Piața Universității și critică Armata pentru că a ”stat indiferentă” împotriva ”actelor barbare” ale manifestanților anti-comuniști.Mecanismele care i-au permis lui Iliescu să scape nepedepsit pentru crimele Revoluției și pentru mineriade sunt complicate, dar unul dintre ele se vede cu ochiul liber, după 25 de ani: compromiterea revoluționarilor prin tot felul de beneficii abil acordate în numele recunoștinței pentru „curajul” din zilele Revoluției.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate