Echipa Hyundai Shell World Rally debuteaza în WRC

Echipa Hyundai Shell World Rally debuteaza în WRC

La doar un an de la alcătuirea echipei Hyundai Motorsport, aceasta va participa cu două modele Hyundai i20 WRC la raliul de la Monte Carlo, organizat de FIA - prima etapă din cele 13 ale Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), ediţia 2014.

Echipa Hyundai a avut la dispoziţie şase luni pentru testare, cumulând 8.000 de kilometri parcurşi în 16 sesiuni de evaluare în Europa. Astfel, raliul de la Monte-Carlo, una dintre cele mai dificile etape din cadrul WRC, reprezintă o continuare a demersurilor întreprinse de către membrii echipei Hyundai pentru adaptarea la cerinţele WRC.

Aflându-se la prima participare în WRC, raliul de la Monte-Carlo reprezinta debutul echipei Hyundai Shell World Rally, al modelului Hyundai i20 WRC, dar şi al belgienilor Thierry Neuville şi Nicolas Gilsoul şi al spaniolilor Dani Sordo şi Marc Martí.

Pentru Neuville – care va pilota modelul Hyundai i20 WRC cu numarul 7, anul acesta va marca cea de-a patra participare la raliul Monte-Carlo, dar şi debutul în calitate de pilot al echipei Hyundai Shell World Rally.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raliul de la Monte-Carlo a ajuns la cea de a 82-a ediţie, prima s-a desfăţurat în 1911. Ediţia de anul acesta marchează revenirea evenimentului în regiunea Haute-Alpes, cu un traseu care include 15 probe speciale, care totalizează 383,88 kilometri, pe parcursul a trei zile.