Editura Evenimentul si Capital

EBU îl îndeamnă pe Victor Ponta să susţină TVR şi să evite insolvenţa televiziunii publice

TVR
Autor: | | 2 Comentarii | 438 Vizualizari

Conducerea European Broadcasting Union (EBU) îl îndeamnă pe premierul Victor Ponta să ia măsurile necesare pentru susţinerea Televiziunii Române şi să nu declanşeze procedura de intrare în insolvenţă a TVR, în contextul problemelor financiare cu care instituţia se confruntă, scrie mediafax.ro.

Jean-Paul Philippot, preşedintele European Broadcasting Union, şi Ingrid Deltenre, directorul general al EBU, i-au trimis o scrisoare oficială premierului Victor Ponta în care îşi arată îngrijorarea faţă de situaţia financiară în care se află în prezent Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Scrisoarea este trimisă şi în atenţia preşedintelui României, Klaus Iohannis. Totodată, mesajul a fost primit de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, Gigel Sorinel Știrbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, şi de Anca-Elena Opriş, ambasadorul României în Confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein.

European Broadcasting Union este cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, în care Societatea Română de Televiziune este membră.

"(...) Ne exprimăm îngrijorarea extremă ca urmare a relatărilor privind faptul că TVR ar putea fi plasată în insolvenţă, ca parte a reformei privind rezolvarea problemelor sale financiare. Vă sfătuim ferm să nu faceţi acest lucru", spun Jean-Paul Philippot şi Ingrid Deltenre în scrisoarea adresată premierului Ponta, obţinută de agenţia MEDIAFAX.

Conducerea EBU spune în acelaşi document că serviciile publice de media "sunt vitale pentru o democraţie adevărată".

EBU mai afirmă că a făcut tot ce ce i-a stat în puteri pentru a ajuta TVR, prin reeşalonarea datoriilor şi achiziţia de drepturi de difuzare a unor competiţii sportive. Cu toate acestea, TVR continuă să aibă datorii şi angajamente financiare viitoare către EBU de aproximativ 37 de milioane de euro.

"Dacă Televiziunea Română nu va putea să funcţioneze în continuare şi să-şi achite datoriile, repercusiunile se vor răsfrânge nu doar asupra EBU, ci şi asupra comunităţii radiodifuzorilor europeni în general", mai spune conducerea EBU.

Totodată, conducerea European Broadcasting Union spune că situaţia în care se găseşte în prezent TVR este cauzată, în parte, de numirile politizate şi intervenţiile din sfera politicului în activitatea televiziunii publice.

"Este semnificativ faptul că niciunul dintre directorii generali ai TVR nu şi-a dus până la sfârşit mandatul la conducerea instituţiei", mai spune conducerea EBU, precizând că este responsabilitatea statului să organizeze Televiziunea Română într-un mod corect şi să asigure finanţarea necesară pentru îndeplinirea misiunii de serviciu public a acesteia.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate