Editura Evenimentul si Capital

BACŞIŞUL se trece pe nota de plată, de la 1 MAI

Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării
Autor: | | 25 Comentarii | 4657 Vizualizari

Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, Corina Martin, care, ieri după amiază, a participat alături de reprezentanţi ai mai multor asociaţii din servicii şi turism, la o întâlnire cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, susţine că s-a întocmit forma finală a proiectului Ordonanţei de Urgenţă privind relaxarea sancţiunilor fiscale.

După patru ore de discuţii cu ministrul Eugen Teodorovici şi secretarul de stat Dan Manolescu, în care s-au dezbătut ultimele amendamente la Ordonanţa de Urgenţă pentru legiferarea bacşişului şi relaxarea sancţiunilor de control, s-ar fi obţinut o mare parte din solicitări.

Corina Martin explică paşii care vor fi urmaţi de inspectorii Antifraudă la controale în cazul depistării unor nereguli. „Întâi avertisment, apoi amenda, posibilitatea de a plărti 50% din amendă în 48 de ore, ridicarea pragului de 100 lei diferenţă în casă până la 300 lei”. Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, susţine că în acest fel se poate evita suspendarea activităţii unităţii comerciale verificate.

În privinţa bacşişului, ministrul Finanţelor ar fi acceptat legalizarea în forma cerută de agenţii economici din turism. „Legalizarea bacşişului pe notă de plată distinctă, cu impozitarea cu numai 16%, nu şi cu TVA sau CAS, şi delimitarea răspunderii angajatorului faţă de răspunderea angajatului pentru nedeclararea sumelor încasate” a explicat Corina Martin. Ideea a fost prezentată, alături de Corina Martin, şi de preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoş Petrescu. Proiectul Ordonanţei de Urgenţă va fi aprobat în proxima şedinţa a guvernului. „De la 1 Mai dacă dorim să plătim bacşiş, vom face acest lucru legal, pe nota de plată” a concluzionat Corina Martin.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate