Editura Evenimentul si Capital

Radiografie DEVASTATOARE pentru Dragnea și PSD. "A pornit LUPTA pentru PUTERE"

Autor: | | 0 Comentarii | 2460 Vizualizari

Sorin Ovidiu Vântu a făcut o analiză dură a situației în care se află politica mioritică și, implicit, țara. Cu un titlu din care reiese clar subiectul dezbătut de SOV – “Se caută un lider” – fostul milionar creionează o situație cenușie în care se află, cel puțin momentan, România.

“România seamănă astăzi cu un velier uriaș, având catargul principal rupt, pânzele zdrențuite, echipajul într-o încăierare generală, pe o mare aflată în furtună și pasageri abrutizați care scrutează depărtările în căutarea unui port. Dar cel mai grav lucru este că acest velier nu are niciun căpitan, nimeni care să comande, nimeni la cârmă, nimeni spre care atât echipajul cât și pasagerii să-și îndrepte privirile în căutarea unei idei de marș. Acestea sunt realitățile care, dacă sunt lăsate să-și producă efectele, pot conduce la un deznodământ ce poate fi intuit de oricine și, de aceea, ele trebuiesc rapid modificate printr-una dintre soluțiile pe care le voi risca în continuare”, este convins SOV.

Considerat unul dintre cei mai controversați, huliți și detestați oameni din mediul oamenilor de afaceri români, SOV nu ratează ocazia de a critica lipsa PSD-ului de a se impune în culisele clasei politice.

“Pe plan intern continuă starea de anarhie instalată prin incapacitatea PSD-ului de a-și fructifica victoria în alegeri. Speculând cu inteligență nesiguranța locativă a lui Dragnea, erorile de strategie și comunicare post-electorale ale acestuia, Iohannis a reușit să paralizeze orice decizie politică importantă pe care coaliția majoritară din parlament ar putea să o ia”, precizează Vântu pe blogul personal.

Fostul milionar în Euro al României anunță, bazîndu-se pe informații sau doar pe instict și cunoștințe, două aspecte care se discută în cadre neoficiale: “iminenta condamnare a lui Liviu Dragnea” și jocurile de putere care au început deja în cadrul PSD, “în pole position fiind reprezentanta coaliției celor două mari primării, cea a Bucureștiului și cea din Voluntari, respectiv doamna Gabriela Pandele Firea. Imediat după ea vine, gâfâind dar plin de determinare, domnul care-și dorește din tot sufletul să ajungă premier, adică domnul Sorin Grindeanu.

Evident, din peisaj nu putea lipsi domnul Victor Ponta, care se marchetează deschis drept principal adversar al lui Liviu Dragnea. Văzând că omul care face treburile murdare ale lui S. Ghiță, Alex Iacobescu, nu este arestat, este convins că a reușit să anestezieze DNA-ul și că nici Petromidia, nici sutele de milioane de euro pe care Ghiță și le-a însușit din banii statului nu vor mai fi anchetate. De parcă degringolada principalului partid de guvernământ n-ar fi suficientă, tânărul cu fizionomia unui fost șef de organizație UTC-istă și caracterul unui Cozmin Gușă, trădător prin vocație și lichea din convingere, își permite să se considere cel puțin egalul lui C.P. Tăriceanu, aspirând la funcția de președinte ALDE prin crearea în prealabil de disensiuni în interiorul partidului”.

Pentru redresarea situației, Sorin Ovidiu Vântu anunță trei variante care, în ciuda faptului că unele ar provoca indignare în rîndul cetățenilor, ar readuce stabilitatea de care țara are nevoie pentru redresarea economică și nu numai.

"Prima, cea mai rapidă, mai sigură și mai convenabilă pentru toți, este o întâlnire între Iohannis, Dragnea și Tăriceanu, în care să se stabilească zonele de influență. Lui Iohannis să i se permită un nou mandat prin anunțarea unui candidat neeligibil din partea PSD-ALDE, iar celor doi lideri sentințe favorabile în instanțe și dreptul de a guverna. În cazul unui acord, fiecare va da un semnal de încetare a ostilităților către armatele proprii. Din acel moment velierul poate fi reparat și îndreptat către portul de destinație. Mediatorul unei asemenea întâlniri ar putea fi ambasadorul SUA, al Germaniei, Franței, sau, mult mai eficient, lideri ai presei românești.

A doua variantă ar fi cea pe care am enunțat-o în mai multe rânduri, și anume o lege a grațierii și amnisției care să dezarmeze în totalitate, prin eliminarea dosarelor penale, sistemul care împedică exercitarea actului de guvernare al PSD-ALDE. O dată acest lucru făcut, Dragnea își recapătă capacitatea de a conduce coaliția de guvernare devenind, din viitor pușcăriaș, actualul șef al României. Funcționarii vor reîncepe să lucreze, Iohannis va rămâne să ascută creioane la Cotroceni iar “strada” va fi ocupată să pescuiască ceva din râurile de bani care vor începe să circule mai peste tot. Măsura trebuie însoțită de o comunicare profesionistă, nu după ureche, de finanțarea imediată a sute de mici proiecte locale, de anunțul rămânerii în funcție a șefilor instituțiilor de forță și cu anunțul lui Dragnea că a decis să candideze la președinția României. Acest ultim anunț va modifica decisiv tot jocul politic mărunt care se face azi în România, va da un partener solid de dialog atât Bruxelles-ului cât și Washington-ului și va readuce statul de drept care astăzi a dispărut.

Cea de a treia variantă constă în arestarea lui Dragnea și Tăriceanu, pe fondul luptelor pentru preluarea puterii din interiorul celor două partide care alcătuiesc coaliția de guvernământ, declanșarea unor ample mișcări de stradă care să ducă la ruperea coaliției și instalarea unui nou guvern aflat sub tutela lui Iohannis. În felul acesta el devine șef absolut al statului, având de partea lui nu doar guvernul ci și parlamentul, “sistemul” și “strada”".Tag-uri: dragnea, psd, sorin, SOV, sov

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate