EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD?

EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD?

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, 21 iunie, pe președintele PSD Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitivă și președintele PSD o va ataca cu recurs.

După o sentință mai blândă, în urmă cu trei ani de zile, Liviu Dragnea a demisionat din toate funcțiile politice înalte.

În mai 2015, ÎCCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Ce a făcut atunci Dragnea?

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după ce s-a pronunțat acea sentință din 2015, mai puțin aspră decât condamnarea cu executare din 2018, Dragnea a ținut la sediul central PSD o conferință de presă în care și-a anunțat:

1. Demisia din funcția de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării

2. Demisia din funcția de președinte executiv al PSD (numărul 2 în ierarhia partidului)

„Recunosc că nu înţeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, dar este o decizie pe care o respect", a spus atunci Dragnea, alături de Ponta.

„Eu nu cred că este în regulă ca, după această sentinţă - pe care eu o consider nedreaptă, dar o respect - ca eu să fiu preşedinte executiv în continuare”, a adăugat Dragnea, după câteva zile.

„Domnul Dragnea are ghinionul de a fi singurul acuzat în dosar”, a comentat și Victor Ponta, pe atunci lider PSD și prim-ministru, potrivit căruia decizia suspendării lui Traian Băsescu și îndemnul oamenilor de a veni la vot a fost luată de toţi liderii PSD și PNL