Dr. Valentin Calu, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic: ”Ne-au găsit exact când trebuia, dacă nu ne găseau nu mai supraviețuiam mult”

Dr. Valentin Calu, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic: ”Ne-au găsit exact când trebuia, dacă nu ne găseau nu mai supraviețuiam mult”

Medicul Valentin Calu, de la spitalul Elias din București, a dat presei declarații despre accidentul aviatic în care a fost rănit.

”Mă simt din ce în ce mai bine și faptul că mă simt bine se datorează efortului echipei acestui spital. Multumesc cu acest prilej echipei care s-a îngrijit de mine și de ceilalți răniți. Mă voi întoarce la locul de muncă atunci când medicii îmi vor permite. Voi încerca să acord mai multă importanță părților frumoase ale vieții.”, a spus dr. Calu. Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă localnicii nu ar fi ajuns la epava avionului, medicul a răspuns că cei trei moți le-au salvat viața. ”Am un respect deosebit pentru oamenii care ne-au găsit. Nu pot să explic ce-am simțit când am văzut lanternele lor. Moții și-au dat hainele de pe ei, ne-au cărat ca pe copiii lor. Nu am fi supraviețuit fără ei. Sunt niște oameni deosebiți și nu am cuvinte să le mulțumesc. Ne-au găsit exact când trebuia și vă spun că dacă nu ne găseau nu mai supraviețuiam mult.”, a mai spus medicul.  ”M-au impresionat moții, m-am născut a doua oară. M-au impresionat colegii de la SMURD.”, a concluzionat Valentin Calu. Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine. La bordul avionului care s-a prăbușit ieri în Munții Apuseni se aflau dr. Radu Zamfir, medic la Spitalul Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi o asistentă. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au murit.

Valentin Calu are 42 de ani, este doctor în ştiinţe medicale şi lucrează ca medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, iar din 2007 este şi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Anterior, el a fost coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Elias. În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

  • RESPECT, AURA ION! Zeci de mii de români sunt FURIOŞI pe AUTORITĂŢI
  • Accidentul aviatic din Munții Apuseni. Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa medicală
  • Studenta care a murit în ACCIDENTUL aviatic din Apuseni era VOLUNTARĂ în cadrul programului de transplant
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. GALERIA EROILOR care şi-au riscat viaţa PE GRATIS. Doctorul care era în CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ în timpul misiunii
  • Primele rezultate ale autopsiei. Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG
  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Tatăl studentei care a murit: "Sunt sfâşiat de durere"

Ne puteți urmări și pe Google News