Dosarul „MINA DE AUR A LUI SOV”. Locotenenţii lui Vîntu, condamnaţi pentru bancrută frauduloasă. RVA Insolvency, obligată la plata unei amenzi penale!

Dosarul „MINA DE AUR A LUI SOV”. Locotenenţii lui Vîntu, condamnaţi pentru bancrută frauduloasă. RVA Insolvency, obligată la plata unei amenzi penale!

Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Şupeală, şi alte două persoane au fost condamnaţi pentru bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de reorganizarea judiciară a companiei şi de plata unei tranşe de peste trei milioane de euro dintr-o creanţă falsă. Firma RVA Insolvency Specialists SPRL, controlată de cunoscutul lichidator judiciar Arin Stănescu, a fost condamnată la plata unei amenzi. Deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost dată pe 11 decembrie 2013 Firma RVA Insolvency Specialists SPRL, vinovată pentru două infracţiuni de bancrută frauduloasă. Pedeapsa: 80.000 de lei amendă penală. Avocata Otilia Doina Milu, vinovată de bancrută frauduloasă. Pedeapsa: 2 ani de închisoare cu suspendare. Fostul administrator special al societăţii în insolvenţă PSV Company, Gheorghe Şupeală, vinovat de bancrută frauduloasă. Pedeapsa: 2 ani de închisoare cu suspendare. Elena Radu, vinovată de bancrută frauduloasă. Pedeapsa: 2 ani de închisoare cu suspendare. Gheorghe Şupeală mai este condamnat într-un alt dosar, privind falimentarea Petromservice, la 5 ani de închisoare cu executare.

  • Locotenenţii lui SOV şi Liviu Luca au primit condamnări cu executare în dosarul falimentării Petromservice. „Regele Off-shore-urilor”: 5 ani de închisoare! 

Banii, înapoi!

"În baza art. 14 C.p.p. admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC PSV Company SA. Obligă inculpaţii RVA Insolvency Specialists SPRL, Milu Otilia Doina, Şupeală Gheorghe şi Radu Elena în solidar la plata către partea civilă SC PSV Company SA a sumei de 20.475.578, 18 lei," se mai arată în minută.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instanţa a anulat mai multe înscrisuri şi a menţinut măsurile asigurătorii a sechestrelor dispuse asupra sumelor de bani aflate în conturile inculpaţilor RVA Insolvency Specialists SPRL şi Milu Otilia Doina până la concurenţa sumei de 14.044.603 lei, dispusă prin ordonanţa nr.100/P/2012 din data de 16.05.2012 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Decizia paote fi atacată ci recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acuzaţiile procurorilor

Alături de Şupeală, au fost trimise în judecată Doina Milu şi Elena Radu, reprezentante ale RVA Insolvency Specialists SPRL - administratorul judiciar al PSV Company (fosta Petromservice). Ancheta a relevat că în cadrul procedurii reorganizării judiciare împotriva debitoarei PSV Company (fosta Petromservice), administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL a dispus înscrierea în tabelul preliminar al creanţelor a creanţei numitei Ana Bodea, în valoare de 6.900.000 euro, ca o creanţă pură şi simplă, deşi aceasta era afectată de o condiţie suspensivă neîndeplinită, susţin procurorii.

  • Un nou dosar pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Spălare de bani pentru Budureasca, mina „de aur” a Bihorului

"Creanţa numitei Ana Bodea a fost înscrisă în lista creanţelor prevăzute de art. 96 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 şi înfăţişată în tabelul creditorilor ca o creanţă datorată, deşi suma era nedatorată, iar fapta a fost săvârşită în frauda creditorilor. Fără consemnarea în fals a creanţei numitei Ana Bodea şi înscrierea în lista creanţelor a acestei sume, societatea nu îşi putea desfăşura activitatea, iar acest fapt a avut drept consecinţă plata către Ana Bodea a unei prime tranşe de 14.044.603 de lei (peste trei milioane de euro), la data de 5.09.2011", se mai arată în comunicat.

Turnătorie la parchet: "SOV a avut o înţelegere" Omul de afaceri Maricel Păcuraru, unul dintre actualii acţionari ai Petromservice a arătat procurorilor care este situaţia faptică de la Budureasa, precum şi că intenţia PSV Company este să pună în exploatare mina de la Budureasa. El a povestit că SOV ar fi fost complice cu Arin Stănescu, patronul socetăţii RVA Insolvency Specialists. Totodată, cu privire la motivul pentru care creanţa Anei Bodea a fost acceptată la plată de administratorului judiciar, acesta a declarat "Opinia mea personală cu privire la plata acestei creanţe este că Vântu a avut o înţelegere cu Arin Stănescu în sensul că Vântu îl va susţine pe Arin Stănescu să fie desemnat administrator judiciar al PSV (şi în această calitate să obţină 3% din toate vânzările şi recuperările de creanţe), în schimbul acestui fapt Stănescu urmând să asculte eventualele ordine date de Vântu.", a povestit Maricel Păcurariu.

SOV, cercetat pentru spălare de bani Potrivt rechizitoriului, prin care Gheorghe Şupeală a fost trimis în judecată, în acest dosar procurorii au disjuns la data de 26 iunie 2012. Potrivit ordonanţei procurorilor, s-a dispus: "disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat având ca obiect (...) continuarea cercetărilor faţă de Vântu Sorin Ovidiu şi Bodea Ana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prev. de art. 23 din Legea nr. 656/2002".