VARIANTĂ. Dosarul MINERIADEI, în Aula Palatului Facultăţii de DREPT al UNIVERSITĂŢII Bucureşti

VARIANTĂ. Dosarul MINERIADEI, în Aula Palatului Facultăţii de DREPT al UNIVERSITĂŢII Bucureşti

Senatul Universităţii Bucureşti ar urma să ia în discuţie miercuri cererea Asociaţiei 21 Decembrie 1989 de punere la dispoziţia Înaltei Curţi a Aulei din Palatul Facultăţii de Drept pentru desfăşurarea procesului din dosarul Mineriadei din13-15 iunie.

“În vremuri mai tulburi şi mai dure, în 1990, am primit acordul conducerii democratice a Universităţii Bucureşti  să folosim balconul Universităţii pentru promovarea unei atitudini civice responsabile... Azi cererea este mult mai mică: să ajute cu o aula/mare amfiteatru să se ţină marele process al Mineriadei pentru a se face dreptate şi pentru alinarea suferinţei victimelor de atunci!”, ne-a declarat avocatul Antonie Popescu.

Iată cererea înaintată Universităţii Bucureşti:

Catre Universitatea din Bucuresti

Ne puteți urmări și pe Google News

Domnului Prof. Dr. Mircea Dumitru Rectorul Universitatii

Domnului Marian Preda Presedintele Senatului Universitatii

Stimate domnule Rector, stimate domnule Presedinte al Senatului,

Asociatia 21 Decembrie 1989, in numele victimelor represiunii "salbatice si barbare" (n. CEDO) din iunie 1990, va adreseaza rugamintea de a sprijni desfasurarea aproape de standardele europene, a procesului care abia a inceput in dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie, prin acordarea folosintei Aulei Universitatii din Palatul Facultatii de Drept  pentru termenele urmatoare.

Majoritatea victimelor s-au adresat in ultimele zile Inaltei Curti si CSM,   au protestat inclusi astazi si s-au adresat Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, Comisiei Europene si au informat si curtea Europeana a Drepturilor omului cu privire la acest impardonabil derapaj ca acest proces da se deschida intr-o unitate militara, provocand nu doar banuieli ale mentinerii unei influente militare asupra justitiei dar si amintiri neplacute pentru victimele represiunii care au fost ostatice in lagarele ad-hoc constituite in Unitati Militare.

Mentionam ca, in realitate, nicio sala de judecata nu este pretabila unui proces de asemenea dimensiuni, iar stadiul de subfinantare al investitiilor in logistica instantelor judecatoresti , similar celui pentru invatamant, dar Aula Palatului Facultatii de Drept avand peste 700 de locuri ar indeplini cateva din criterii si credem ca ar putea fi si un folositor "atelier" de practica studentilor interesati.

De aceea, in continuarea asumarii rolului  remarcabil in istoria recenta in democratizarea Romaniei, va rugam sa acordati  sprijinul Universitatii din Bucuresti pentru desfasurarea unui proces echitabil, incat nici inculpatii sa nu trebuiasca sa se planga de vreo inechitate, chiar daca ei  in iunie 1990 nu le-au lasat victimelor (inclusiv studenti) nicio sansa, niciun drept la aparare !

Cu aleasa consideratie, Membrii Asociatiei 21 Decembrie 1989 Presedintele Asociatiei Teodor Maries Av. Antonie Popescu