Doi luptători din lotul naţional au fost reţinuţi 24 de ore pentru că au bătut un poliţist

Doi luptători din lotul naţional au fost reţinuţi 24 de ore pentru că au bătut un poliţist

Doi sporivi din lotul naţional de lupte greco-romane, Alin Alexuc şi Tomi Hînoveanu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au bătut un poliţist în civil în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Republicii din Braşov, informează www.prosport.ro, citat de Mediafax.ro.

Cei doi sportivi legitimaţi la clubul Dinamo, împreună cu alţi doi colegi de lot naţional, arădeanul Dorin Pârvan şi Attila Tamaş (Steaua), s-au luat de o fată la ieşirea dintr-un club, iar iubitul acesteia i-a sărit în ajutor.

De asemenea, în conflict s-a implicat şi un poliţist în civil, care i-ar fi dat cu spray paralizant în faţă lui Dorin Pârvan. Ceilalţi trei sportivi au sărit şi l-au batut pe poliţist, care a ajuns la spital.

După acest incident, sportivii au fost conduşi la secţie, iar doi dintre ei - cei de la Dinamo - au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Mai mult, ei urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În acest caz, Alexuc şi Hîrnoveanu ar putea rata Campionatul European de la Helsinki. Primul a reprezentat România şi la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul a fost confirmat de Ioan Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, dar şi de Elisabeta Lipă, comandantul CS Dinamo. "Nu e normal ca sportivii să nu se afle în cantonament, mai ales că peste trei săptămâni vor concura la Europeanul de la Helsinki. De ce au plecat şi dacă au plecat cu acordul antrenorului? Pe mine mă interesează latura sportivă, nu sunt de acord cu plecările din cantonament. Referitor la cealaltă latură, vor răspunde în faţa legii. Eu nu tolerez aşa ceva la clubul Dinamo", a declarat Elisabeta Lipă, pentru www.prosport.ro, citat de Mediafax.ro.

Alin Grigore, secretarul general al FR Lupte, a spus că nu este abilitat să ofere nicio informaţie.

Cei patru sportivi se aflau în cantonament centralizat la Poiana Braşov.