Editura Evenimentul si Capital

TUPEUL LUI FELIX: Voiculescu a dat în judecată şefii Curţii de Apel Bucureşti şi jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Varanul este nemulţumit că dosarul ICA a ajuns la judecătoarea Camelia Bogdan

14-07/danvoiculescuica-4-465x390
Autor: | | 133 Comentarii | 6668 Vizualizari

Mogulul Dan Voiculescu a deschis un proces fără precedent pe rolul instanţelor din România. El încearcă să scape de completul de judecători format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă dosarul ICA, în care a fost condamnat la cinci ani cu executare pentru spălare de bani. Patronul Antenelor a dat în judecată şi jurnaliştii de la Evenimentul Zilei pentru că au scris informaţii din dosarul mai sus menţionat. El a mai încercat şi la Curtea Supremă strămutarea dosarului, dar magistraţii i-au respins solicitarea. Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus pe 17 iulie 2014 o solicitare la Contenciosul administrativ şi fiscal de la Tribunalul Bucureşti în care cer suspendarea actului administrativ hotărârea nr. 187/26.06.2014, emis de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Este vorba de hotârârea prin care s-a stabilit actuala compunere a completului de judecată. Procesul încă nu a primit termen de judecată.

Avocaţii patronului Intact Media au înaintat trei dosare la Tribunalul Bucureşti la data de 28 iulie. Într-unul dintre dosare pârâţii sunt Editura Evenimentul şi Capital, Dan Andronic (patronul companiei), Virgil Munteanu (administratorul societăţii) şi jurnalistii Ionel Stoica, Marian Pavălaşc, Cătălin Antohe, potrivit Pagina de Media.

În cel de-al doilea dosar este menţionat numele lui Robert Turcescu, iar în cel de-al treilea dosar sunt menţionaţi mai mulţi jurnalişti de la Deutsche Welle, un portal de ştiri din Germania, secţia română.

Cele trei dosare au ca obiect „acțiune în răspundere delictuală”.

Totodată, avocaţii lui Dan Voiculescu au dat în judecată Curtea de Apel Bucureşti pe motiv că mogulul este nemulţumitcă dosarul său a ajuns la completul de judecată format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Dan Voiculescu este aşteptat pe 4 august la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă procesul ICA. Săptămâna trecută, întrebat ce se va întâmpla la termenul de pe 4 august în dosarul ICA, el a spus că se va discuta despre schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de spălare de bani.

'Între timp, am devenit un mic specialist în spălare de bani, am studiat mult. Am înţeles că pentru spălare de bani este obligatoriu de două lucruri, de bani murdari, ceea ce nu este cazul la mine, pentru că toţi banii mei au fost numai în conturi bancare şi de intenţia de a ascunde produsul sau banii pe care i-ai obţinuţi. Nu este cazul pentru că eu am lăsat totul moştenire fetelor mele prin acte legale. Ca atare nu poate fi vorba de spălare de bani (...) Spălare de bani înseamnă bani în numerar peste suma 15.000 euro. Iar în cazul lui Traian Băsescu, care a depus în contul personal peste 120.000 dolari, se încadrează în spălare de bani', a explicat Voiculescu. În continuare, Dan Voiculescu a declarat că nu îi este teamă de o condamnare în dosarul ICA, dar a recunoscut că îi este teamă de 'boală şi de Dumnezeu'. 'De ce mi-e teamă? De Dumnezeu şi de boală. Mi-e frică de boală. Am avut situaţii care mă fac să-mi fie teamă de boală grea şi de Dumnezeu. Pe pământ nu mi-e teamă decât de mine să nu greşesc în faţa oamenilor. O eventuală condamnare ar fi o mare nedreptate, dar ar fi o mică nedreptate faţă de alte nedreptăţi mari care se întâmplă în România. Când am intrat în lupta politică cu Băsescu, mi-am asumat nişte riscuri. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele unui stat, indiferent ce fel de stat', a mai spus Voiculescu.

Plângere şi la CEDO Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a anunţat faptul că dacă judecătorii vor menţine controlul judiciar în cazul lui Dan Voiculescu va adresa o plângere la CEDO, pentru că liderului PC i s-a încălcat unul din drepturile fundamentale, respectiv dreptul la liberă circulaţie, atât în ţară, cât şi în străinătate. De asemenea, avocatul a spus că intenţionează să formuleze plângeri penale împotriva unor foşti angajaţi ai trustului Intact, pentru delapidare sau înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, însă Gheorghiţă Mateuţ nu a dorit să dezvăluie numele acestora.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate