Editura Evenimentul si Capital

Delapidare și alcool = viol. Viața la Curte

Autor: | | 7 Comentarii | 8928 Vizualizari

Cine spune că băutura nu e făcută pentru femei nu a întâlnit-o, încă, pe Claudia. Acest guru al alcoolului ar putea umili orice bețivan de renume. Dar măiestria ei nu stă în cantitate, ci în arta de a-și ține capul drept și ochii deschiși în sala de judecată, după ce a umilit o sticlă de votcă căreia un om obișnuit nu i-ar fi rezistat. Dar Claudia nu este un om obișnuit. Ea este judecător.

La urma urmei e de înțeles – cum să reziști în fața atâtor proști care te chinuie și te plictisesc cu problemele lor ? Doar n-o s-o ia pe urmele colegelor ei care își îneacă oboseala în mâncare și cafea, de nu le mai încape fundul între mânerele scaunelor.

Claudia era suplă, înaltă și frumoasă, chiar dacă se vedea nevoită să-și ascundă trupul în spatele unei robe profund inestetice. Iar rujul ăla roșu și mat care nu se lipea de nicio sticlă, îi scotea din minți pe bieții arestați. Le săreau cătușele și ochii din cap, când doamna judecător îi întreba de ultimul cuvânt. De-ar fi știut Claudia ce le trecea prin cap, în veci nu s-ar mai fi desprins de rujul ei roșu și mat.

Dar hai să scormonim puțin prin trecutul ei ca să-i înțelegem purtarea. În facultate câștigase toate concursurile de tipul cine pune primul paharul jos. Ușor pretențioasă, prefera doar băuturile transparente și foarte tari.

- Votca nu pătează și nu trădează! Asta era deviza ei.

Cine și-ar fi putut imagina că o ființă ingenuă cu ochi verzi și păr roșcat își umple paharul cu altceva decât cu apă plată? Poate părea ciudat, dar alcoolul o făcea mai frumoasă. Câți bărbați nu fuseseră vrăjiți de ea și câți nu profitaseră de un corp oferit pe tavă și fără nicio obligație ?

Își pierduse mama în copilărie, iar taică-su, medic legist, o cărase după el prin toate cărciumile. Până când a învățat singură drumul și putea merge fără însoțitor. La zece ani nu-i plăcea decât vinul roșu cu apă minerală și cu multă spumă- infuența paternă. După care și-a creat un stil propriu, pentru că, nu-i așa, copiii trebuie să își depășească părinții.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Se măritase în ultimul an de facultate și, după nici cinci luni de la nuntă, a rămas gravidă. Nu-și mai amintea cum se întâmplase, că doar lua contraceptive, dar câte nu greșește omul la beție.

În prima parte a sarcinii a băut cu moderație, până când a citit, pe nu știu ce site, că tutunul dăunează mai mult fătului decât alcoolul. Iar cum ea nu fuma deloc, a realizat că e o mamă bună și se poate întoarce la vechile obiceiuri.

- Copilul ăsta o să-ți ceară votca în biberon, râdea uneori bărbatu-său.

- Copiii, că sunt doi. Azi mi-a spus la ecografie. Am pus-o! Cu ce naiba îi creștem?

Știți și voi că Dumnezeu e mare și protector, mai ales cu bețivii și copiii. Așa că, drăguțul de el, a vegheat atent asupra Claudiei și a pruncilor ei, scăpându-i teferi după 40 de săptămâni de sarcină.

Când s-a văzut acasă cu doi copii pe cap a început să bea de fericire. Apoi de teamă, după care de oboseală și, în final, de stres și viață grea.

Când s-a reîntors în sala de judecată nu mai era frumoasă ca altădată. Arestații n-o mai priveau cu jind, iar avocații nu-i mai făceau plecăciuni adânci. Sarcina, copiii și alcoolul săpaseră adânc în trupul ei. Ochii i se adânceau în orbite pe zi ce trecea, de ziceai că te privește cu spatele. Părul ei frumos și roșu arăta veșnic neîngrijit, dând la iveală multe fire de păr alb și uleios. Avea 40 de ani, dar cu greu îi dădeai 50. Era veșnic mutată de la o secție la alta, iar singurii colegi care-și doreau să intre pe complet cu ea erau cei nou veniți, care nu o cunoșteau.

- Doamna președinte, ați omis să trimiteți adresa aceea la ANAF, i-a spus într-o zi un avocat. - Ce-am făcut? A sărit Claudia, trezită din reveria beției. - Păi asta spuneam, că n-ați făcut adresa aceea către ANAF. - De când tragi dumneata instanța la răspundere? I-a răspuns arțăgos. - Mă iertați doamna președinte, dar dumneavoastră ați dispus. - Așa, și? Fac ce vreau cu dispozițiile mele. Cine ești dumneata? - Sunt avocatul părții vătămate, doamna președinte, am delegația la dosar. - Nu parcă era arestată asta? E cea cu violul ? - Doamna președintă, partea pe care o apăr a fost victima unei delapidări, nu a unui viol. Viol ați avut în cauza dinaintea noastră. Claudia a închis coperțile dosarului să poată citi pe prima pagină obiectul cauzei – tâlhărie. Boșorogul ăsta avea dreptate, dar era prea arogant. În plus, o durea capul în ultimul hal. Stătuse până la cinci dimineața să joace poker cu niște vecini. Dracu știa că a doua zi avea ședință de judecată! Dacă mai comentează ceva dobitocul ăsta cu robă, îi trag o amendă de nu se vede...

- Doamna președinte, au venit și cei doi martori pe care ne-am obligat să îi aducem. - Domnule avocat, dar nu lăsați omul nici să respire. Acum îmi spuneți de adresă, acum vreți să vă audiez martorii. Hotărâțivă! - Doamna președinte, insist cu ambele solicitări.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate