De ce Antenele nu-i atacă niciodată pe Blaga&Co.?

De ce Antenele nu-i atacă niciodată pe Blaga&Co.?

Seară de seară, vedem la Antena3 cine sunt oamenii de care Dan Voiculescu se teme, cine sunt piedicile în calea puterii sale absolute. Trebuie doar să identificăm cine sunt ţintele argaţilor lui Felix pentru a ne da seama cine i se opune de fapt.

Traian Băsescu, un preşedinte aflat în ultimul an de mandat, este duşmanul poporului: trădează interesele naţionale, fură,minte şi strică imaginea României în afara graniţelor. Emil Boc, un primar de provincie destul de tăcut altfel, este un pitic slugarnic, fără coloană vertebrală care a tăiat salariile şi pensiile românilor. Elena Udrea, simplu deputat PDL, este o femeie fără suflet care a furat 4 miliarde de euro din banii poporului român pentru a-şi cumpăra pantofi şi genţi.

Lui Mihai Răzvan Ungureanu îi place traiul bun manifestat prin vită argentiniană maturată, alifii şi unguente. Monica Macovei este o procuroare ceauşistă, rea şi pricinoasă, care se ocupă cu distrugerea stimei de sine a poporului român. Cristian Preda şi Eugen Tomac sunt doi slugoi băsişti pe care i-a inventat preşedintele pentru a avea cine să-i poarte vorbele. Asta în timp ce Evenimentul Zilei şi B1Tv sunt propaganda mediatică a dictatorului.

Justiţia, cu toate structurile şi formele sale de manifestare, nu este altceva decât Securitatea lui Băsescu. CCR, ÎCCJ, CSM, DNA, ANI – toate sunt instituţii băsiste şi controlate în mod absolut de şeful statului. Zeci, sute, mii de judecători şi procurori au devenit ţinta unor campanii de presă de o virulenţă demnă de Goebbels pe steroizi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din toată această pleiadă de ţinte pentru Antenele lui Felix lipseşte însă o structură extrem de importantă: principalul partid de opoziţie din România, cel care în mod natural ar trebui să se opună exceselor de putere ale lui Voiculescu şi ale oamenilor săi din USL.

La prima vedere, luând în considerare atacurile dezlănţuite ale propagandei securiste, această omisiune a PDL de pe lista ţintelor trustului Intact şochează. Să vezi cum în toată presa se vorbeşte despre contractele ginerelui lui Vasile Blaga cu CNADNR-ul şi să nu auzi nici măcar un cuvinţel rostit la Antena3 despre acest lucru poate părea surprinzător. Dar nu trebuie să fie pentru nimeni! Adevărul este că preşedintele PDL a vândut de mult interesele electoratului pe care îl reprezintă în schimbul unei protecţii mediatice.

Nu trebuie uitat că remanierea din 2010 a cărui victimă a căzut l-a transformat pe Vasile Blaga în pion principal al luptei anti-băsiste în PDL. Şeful de astăzi al democrat-liberalilor a devenit cârtiţa perfectă: fricos, cu scheleţii aflaţi pe masa din sufragerie a ginerelui şi degrabă negociator în folos propriu.

Nici Cătălin Predoiu nu prea are parte de un tratament virulent din partea Antenelor, în ciuda faptului că dezbaterea momentului pe Codul Penal l-ar putea face ţinta perfectă pentru oamenii lui dom’ profesor. Pe Predoiu nu-l bănuim însă de negocieri subterane şi asta pentru că, de fapt, el nu reprezintă pe cineva: nici în PDL şi nici la nivel de electorat. Predoiu nu este atacat pentru că este mielul perfect trimis la tăiere de Vasile Blaga. Este fecioara sacrificată în vulcanul prezidenţialelor din acest an, care se bucură că, pentru o scurtă perioadă, este tratată ca o prinţesă. Este contracandidatul cel mai bun pe care şi l-ar putea dori Dan Voiculescu pentru băieţii săi din PSD şi PNL: un actor politic plictisitor şi lipsit de charismă. Ce mai în sus şi-n jos: înfrântul perfect. Şi baronul Flutur a scăpat de atenţia „băieţilor buni” de la Antene atât timp cât stă potolit şi nu scoate niciun cuvinţel împotriva unui USL care acaparează cu totul statul. Şi, dacă nu deranjează, de ce ar trebui deranjat? Omul are treburi mai importante: să acapareze PDL-ul în timp ce Blaga stă cuminţel legat la Bucureşti de postura de şef de bostănărie.

Nici Cezar Preda, altădată „gunoierul lui Băsescu”, aşa cum îl defineau Antenelor, nu mai este acum un băiat atât de rău de când şi l-a făcut ţintă pe preşedinte şi se dă curajos prin PDL propovăduind ruptura totală şi absolută de şeful statului. A început să fie preluat chiar pe postul lui Voiculescu şi să fie dat drept exemplu de rezistenţă în cadrul Opoziţiei.

Ba parcă şi Andreea Paul Vass a devenit ceva mai puţin isterică şi mai simpatică în ochii anteniştilorde când îl laudă pe Blaga şi-l critică pe Băsescu pentru că îşi pune pe Facebook poze cu nepoţica. Ce să mai spunem despre excentricul primar din Târgu-Mureş, Dorin Florea, care acum câţiva ani era o ţintă predilectă pentru Antena3, iar acum a devenit un personaj de referinţă în PDL, mai ales când face referire la „discordia abil întreţinută” în partid de apropiaţii lui Traian Băsescu.

Ştirea cea mare nu este însă că Băsescu şi ai săi sunt atacaţi de oamenii lui Voiculescu pentru că acesta este măcinat de o frică adânc înrădăcinată în oasele îmbătrânite în rele. Firul roşu este că Opoziţia nu mai există, că PDL-ul lui Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Cezar Preda a căzut la pace cu Felix în schimbul unei imunităţi mediatice abjecte şi paralizante politic. Practic, şi-au unit spaimele: Voiculescu de Justiţie, iar PDL de un trust de presă care face şi desface guverne, schimbă majorităţi parlamentare şi pune preşedinţi.