Editura Evenimentul si Capital

Da, există o Conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea. E iniţiată şi condusă chiar de Liviu Dragnea | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 11 Comentarii | 11531 Vizualizari

Duminică, 9 iulie 2017 seara, Liviu Dragnea a acordat primul său interviu după halucinanta aventură care a fost răsturnarea propriului Guvern de majoritatea PSD-ALDE printr-o Auto Moțiune de cenzură.

Și unde în altă parte decît la România TV putea da Liviu Dragnea un interviu care să-i convină?

Un interviu, adică, în care întrebările să fie de treabă, reacțiile moderatoarei să nu treacă dincolo de uimirea admirativă față de Bărbatul de stat din fața sa, iar el, interlocutorul, să poată depăna în direct basme fără teama că i s-ar înroși nasul.

Ce alt post decît România tv îi putea asigura lui Liviu Dragnea un astfel de interviu echivalent în presă cu momentul de plajă cînd te unge nevasta pe față și pe dos cu cremă împotriva Soarelui?! Din acest interviu au fost desprinse și transformate în sămânță de Scandal mediatic vorbele lui Liviu Dragnea despre Războiul său Sfînt cu Georbe Soroș.

„În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară.”

Citită doar, sintagma Nu o să cedez! lasă impresia unei ziceri istorice, în genul Proclamației lui Ion Antonescu: Ostași, vă ordon, Treceţi Prutul! din dimineața lui 22 iunie 1941 sau al Ordinului 227, Nici un pas înapoi! dat de Stalin în 28 iulie 1942. Cine a văzut interviul sau, mai bine zis, cine a avut tăria să vadă interviul, deşi ispita îl îndemna să meargă la o bere, şi-a dat seama, după tonul molcom, de bunică pe cale de a-și adormi nepoții printr-o poveste fără cap și coadă, că a fost vorba doar de o banală tentativă a lui Liviu Dragnea de a se victimiza în faţa publicului telespectator al României Tv, alcătuit în mare parte din persoane cărora le plac mustăţile.

Liviu Dragnea a zis: Nu cedez! invocînd o vastă conspirație împotriva sa, o conspirație internă și externă pusă la cale de forțe obscure, dar teribile în amploarea lor:

„Este o campanie de ceva timp începută din februarie – martie 2016. Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, pentru că îi deranjează cîteva lucruri: nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întîmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (…) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decît să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încît PSD-ul să nu fie unit. (…) Am vorbit cu foarte mulţi colegi din partid zilele acestea, şi cu unii oameni de presă. Este o certitudine că este o chestiune foarte organizată. Nu am de unde să ştiu cine apasă butonul central, care sunt toţi ceilalţi, dar se vede cu ochiul liber.”

Liviu Dragnea nu e nici primul nici ultimul politician român nu numai din postdecembrism, dar și din întreaga Istorie modernă a țării, care-și supraevaluează importanța prezentîndu-se drept ținta unei Conspirații planetare.

Nu de alta, dar prin asta politicianul român se așază singur într-o galerie din care fac parte Iulius Cezar, Napoleon, Lady Diana, personaje istorice pentru a căror scoatere din joc s-au pus în mișcare forțe enorme. Din acest punct de vedere, președintele PSD nu ne-a surprins. Ne-a surprins în schimb teza despre o așa zisă campanie politico- mediatică bine concertată, bine organizată împotriva persoanei sale fizice.

Cine nu ştie la ce se referă Liviu Dragnea, dar mai ales cine nu ştie capacitatea politicianului român de a o lua razna, ar crede că Liviu Dragnea e în ultimul timp ţinta unor incredibile asalturi mediatice în genul celor la care e supus zilnic Donald Trump sau măcar în genul celor îndreptate în 2009 de Coaliţia politico-mediatică împotriva lui Traian Băsescu.

O simplă privire aruncată asupra rea lităţilor sesizează imediat o uriaşă disproporţie între ceea ce invocă Liviu Dragnea a fi o campanie fără precedent împotriva sa și ceea ce se întîmplă în realitate.

De ceva vreme site-ul Rise Project publică informaţii şi documente menite a-l acuza de afaceri de corupţie pe Liviu Dragnea.

Da, ceea ce face Rise Project se numește campanie de presă. Ca proporții și ca eficiență însă, această campanie e una normală în presa noastră postdecembristă. Ea nu diferă cu nimic prin spectaculozitate de cea dusă de unele ziare și posturi tv împotriva Codruței Kovesi.

Altfel spus, în cazul Rise Project avem de a face cu o campanie dusă de un organ de presă. Și atît.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: dragnea, psd, alde, guvern, cenzuraStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate