Editura Evenimentul si Capital

CARICATURILE din ediţia de miercuri a revistei Charlie Hebdo. Cum a fost realizat primul număr de după ATENTATELE TERORISTE | FOTO&VIDEO

Desenatorul Luz, lucrând la coperta numărului de mâine al revistei Charlie Hebdo
Autor: | | 33 Comentarii | 6298 Vizualizari


Vezi galeria foto:

O mare parte din caricaturile, publicate în numărul Charlie Hebdo din ziua de 14 ianuarie sunt deja publice. EVZ vă prezintă caricaturile care vor apărea în ediţia de mâine, cu un tiraj anunţat de trei milioane de exemplare.

Spiritul ziarului este să te facă să râzi. Ca şi alte numere cel care apare miercuri 14 ianuarie va respecta cele două teme care au consacrat săptămânalul,  politica şi religia.

Jurnaliştii, care au mai rămas în viaţă, din redacţia decimată de terorişti, au fost găzduiţi în redacţia ziarului Liberation şi au stabilit sumarul luni seara.

Aşa cum déjà se ştie numărul de miercuri va avea doar 8 pagini ,  va fi tipărit în trei milioane de exemplare şi tradus în 16 limbi.

Dacă până în prezent Charles Hebdo dădea 4000 de exemplare în străinătate, în prezent cererea vine din 25 de ţări şi însumează peste 300.000 de exemplare.

Primul milion de exemplare va fi distribuit chiar de firma Charlie Hebdo, ai cărei salariaţi au acceptat să lucreze gratis. Chioşcurile vor fi aprovizionate zilnic, în perioada 14-19 ianuarie şi numărul va rămâne pe tarabe timp de opt săptămâni. Fiecare dintre cele 27.000 de chioşcuri din Franţa va primi cantităţi suplimentare importante, funcţie de vânzări.

Aşa cum se ştie numărul din 14 ianuarie îl va avea pe copertă pe profetul Mohamet. Richard Malka, avocatul Charlie Hebdo şi purtătorul de cuvânt al supravieţuitorilor a declarat că în ultimii 22 de ani din fiecare număr al revistei nu au lipsit . în afara caricaturilor cu profetul, nici cele cu papa, călugări, rabini, isus, imani. Jurnaliştii au declarat că se vor axa pe cele două tematici tradiţionale ale publicaţiei, politica şi religia.

Richard Malka , avocatul firmei a mai declarat că mesajul “Je suis Charlie”, purtat de patru milioane de oameni, la demonstraţia de duminică are semnificaţia unei toleranţe, cu alte cuvinte, aveţi dreptul să îmi criticaţi religia, nu este grav.

Numărul de miercuri este făcut doar de membrii redacţiei şi de colaboratorii lor tradiţionali. În el vor fi prezenţi şi cei decedaţi, ale căror caricaturi şi articole se vor afla exact la locurile obişnuite. Colectivul , supranumit şi “Supravieţuitorii” au evitat necrologurile pentru că acestea nu sunt în stilul publicaţiei.


ATENTATELE DE LA PARIS. Cum arată coperta ediției de miercuri a Charlie Hebdo | VIDEO


 

 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate