Cum poate fi complet blocată extrădarea lui Popoviciu, Ghiţă şi Alexander Adamescu. Scrisoarea fostului şef FBI deschide CUTIA PANDOREI

Cum poate fi complet blocată extrădarea  lui Popoviciu, Ghiţă şi Alexander Adamescu. Scrisoarea fostului şef FBI deschide CUTIA PANDOREI

Executarea unui mandat european de arestare trebuie amânată dacă există un risc real de tratament inuman sau degradant, din cauza condițiilor de detenție ale persoanei în cauză în statul membru, emitent al mandatului. Așa a decis, în aprilie 2016, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), potrivit sursazilei.ro.

Scrisoarea publică a fostului șef al FBI Louis Freeh, acum avocat al lui Gabriel „Puiu” Popoviciu, în care acesta își exprimă nemulțumirile față de justiția din România, a readus în discuția publică situația celor mai căutați „fugari”: Sebastian GhițăAlexander Adamescu și Popoviciu.

 

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul Puiu POPOVICIU! Investigaţia avocaţilor ANULEAZĂ ACUZAȚIILE procurorilor

 

Dacă primii doi au fost depistați în Serbia, respectiv, Marea Britanie, despre Popoviciu nu se știe, deocamdată, nimic oficial. Surse indică, însă, că Gabriel “Puiu” Popoviciu s-ar afla și el în Marea Britanie.  

De ce ar putea fi îngreunate procedurile de extrădare 

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse judiciare au declarat pentru Sursa Zilei că procedurile de extrădare ale celor trei ar putea fi cel puțin îngreunate pentru o perioadă destul de îndelungată de timp, dacă nu complet blocate. Sursele citate invocă în acest sens o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene pronunțată în 2016, într-un dosar care îi privea pe cetățeanul maghiar Pál Aranyosi și pe românul Robert Căldăraru, dar și deciziile CEDO prin care România a fost condamnată pentru situația din închisori.

Obiectul dosarului aflat pe rolul CJUE l-a constituit posibilitatea amânării executării unui mandat european de arestare dacă există un risc real de tratament inuman sau degradant din cauza condițiilor de detenție ale persoanei în cauză în statul membru emitent al mandatului. Și, dacă existența acestui risc nu poate fi înlăturată într-un termen rezonabil, autoritatea însărcinată cu executarea mandatului poate să decidă dacă este necesar să pună capăt procedurii de predare.

Louis Freeh, avocatul lui Popoviciu, CRITĂ DUR condamnarae acestuia

Reamintim că Louis Freeh, fost Şef FBI, avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu a avut o reacţie fermă în legătură cu condamnarea omului de afaceri. Mai exact, Louis Freeh, avocatul lui Popoviciu, atrage atenția că decizia de condamanare a omului de afaceri nu se susține nici prin rechizitoriu, nici prin săvârșirea unor infracțiuni, așa cum prevede legea română. Reamintim că momentan, omul de afaceri este dat in urmărire naţională. 

 

Au descins foști agenți FBI la București să investigheze „Dosarul Popoviciu”?

 

Avocatul susține că a efectuat o anchetă independentă a condamnării lui Puiu Popoviciu și că în urma acestei investigații, în care s-au implicat foși specialiști din FBI, nicio acuzație nu a fost suținută de probe. Avocatul Louis Freeh susține că nici măcar interceptările din rechizitoriu nu au un fost făcute cu bună credință și căPuiu Popoviciu a fost instigat la săvîrșirea de infracțiuni.

"Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu privire la condamnarea penală a omului de afaceri român Gabriel Popoviciu și la sentința de șapte ani de închisoare. Acestea nu sunt susținute nici de fapte, nici de lege", a spus Louis Freeh.