CUM ARATĂ cei 15 kilometri de autostradă care vor fi INAUGURAŢI în acest an

CUM ARATĂ cei 15 kilometri de autostradă care vor fi INAUGURAŢI în acest an

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, s-a aflat ieri în vizită de lucru pe Autostrada Lugoj – Deva, pentru a verifica stadiul lucrărilor. În luna decembrie 2016, vor fi deschiși circulației 15 km din Lotul 2, prevăzut să aibă o lungime totală de 28 de kilometri, a anunţat instituţia. Practic, acesta este singurul tronson ce va fi inaugurat anul acesta.

“În acest moment, pe Lotul 2 (28 km), gradul de execuție a lucrărilor este de peste 52%. În luna decembrie 2016, vor fi deschiși circulației 15 km din acest tronson. Pe Lotul 3 (21 km), execuția lucrărilor s-a realizat în proporție de peste 70%, iar pe Lotul 4 (22 km), progresul fizic este de aproape 50%”, a comunicat, pe contul de Facebook, Ministerul Transporturilor. 

Iată alte două imagini, suprinse de Ministerul Transporturilor, ale lotului 2 din Autostrada Lugoj-Deva:

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Evenimentul zilei a scris recent că singura bucată de autostradă care ar putea fi dată în folosinţă anul acesta, în prag de alegeri, este lotul 2 din tronsonul Lugoj-Deva, la care au fost identificate grave erori de execuţie la începutul anului. Până acum, Ministerul Transporturilor nu a explicat cum au fost remediate aceste probleme. 

De construcţie s-a ocupat asocierea de firme italieneşti Salini Impregilio - Secol SpA.Salini Impregilo este aceeaşi firmă care a realizat lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din decembrie 2014 şi care s-a surpat la scurt timp. Grupul Salini este implicat acum într-un uriaş scandal de corupţie în Italia, pentru lucrări scumpe şi executate cu materiale neconforme. Citiţi mai multe aici

Expertul desemnat în martie să verifice calitatea lucrărilor la Lugoj-Deva, Lot 2, firma Geotesting CI, a concluzionat că lucrările la Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva nu sunt conforme cu proiectul, materialul folosit la terasamente având o calitate „mediocră”, potrivit informaţiilor apărute în presă. Deputatul de Timiş Niculae Mircovici a afirmat că autostrada trece printr-o zona mlăştinoasă, iar compania constructoare a folosit argilă pentru a acoperi golul mlăştinos, în loc de piatră.

Cei 15 kilometri care vor fi inauguraţi sunt între localităţile Margina şi Traian Vuia, iar această bucată continuă practic cei 146 km din autostrada A1 deschişi deja până la vama Nădlac. Este singura executată până acum, deşi termenul final prevăzut în contract pentru execuţia întregului lot de aproape 29 de kilometri era mai 2016. Citiţi mai multe aici