Editura Evenimentul si Capital

Cu o deontoloagă faci Revoluție, că-ți vine. În nici un caz, amor, că nu-ți vine!

Ion Cristoiu
Autor: | | 10 Comentarii | 1624 Vizualizari

Adrian Năstase a decis să publice pe blog Stenograma întîlnirii informale cu un grup de ziariști programate la Vila Dante pe 30 mai 2003. Deocamdată, am putut citi doar intervenția – Statementul – lui Adrian Năstase.

Vor veni, după cum ne amenință fostul premier, și transcrierile intervențiilor noastre, ale ziariștilor, și ale dialogurilor cu Adrian Năstase.

Pînă atunci încerc să-mi amintesc și eu cîte ceva despre acea întîlnire de acum 12 ani, la care, așa cum mărturisește lista publicată de Adrian Năstase, am fost și eu invitat.

Nu-mi mai amintesc dacă eram angajat undeva. Sigur e că, la fel ca acum, scriam și publicam de zor bietele inutilități zise și editoriale.

În fața mea, dincolo de masă, ședeau două deontoloage. Una dintre ele, văzînd că de cealaltă parte sunt bărbați, își desfăcuse un nasture la bluză, într-un efort de a ne lăsa să bănuim un sîn. Era – mai e – o deontoloagă. Și atunci, ca și acum, o deontoloagă e o persoană pe care Zoologia o dă drept femeie.

În realitate, așa cum mă gîndeam atunci, luînd seamă la nasturele descheiat dinadins pentru a ne convinge că are sîn, nu țuțuroi, o deontoloagă nu e o femeie. Nu mi-o pot imagina plimbîndu-se cu un bărbat de mînă pe malul unui lac și pierzîndu-se apoi în privirile bărbatului. Cum nu mi-o pot imagina lăsîndu-se iubită. Asta ar presupune actul mistic al nașterii și, mai apoi, trăiri de mamă. Oricum, nu-mi imaginam și nu-mi imaginez pe cineva făcînd amor cu o deontoloagă. Cu una ca asta, faci revoluție, că-ți vine. Nu faci însă amor, că nu-ți vine!

Despre ce-am discutat atunci cu Adrian Năstase?

Cum despre ce-am discutat? Ce-am discuta și cu Victor Ponta, dacă ar organiza o astfel de întîlnire. Despre baronii locali. Din cîte-mi amintesc, Adrian Năstase era convins că baronii locali vor dispărea din politică o dată cu vîrsta. Au trecut 12 ani. Baronii locali n-au dispărut. A dispărut însă din politică Adrian Năstase. Cine-și imagina atunci că atotputernicul premier va pierde totul:  șefia Guvernului, șefia PSD, libertatea, dreptul de a face politică. Și se mai întreabă unii de ce nu mă emoționează noii Puternici ai clipei de azi. Cum să mă impresioneze, cînd l-am văzut pe Adrian Năstase întins pe targă după tentativa de sinucidere, pe Traian Băsescu sunînd la secretara Codruței Kovesi și pe Nicolae Ceaușescu ieșind din TAB?

Articolul a fost publicat iniţial pe blogul lui Ion Cristoiu, în data de 16 aprilie 2015

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate