Crin Antonescu: Preferăm să ne RETRAGEM de la guvernare. De două săptămâni premierul NU a agreat propunerea cu Iohannis

Crin Antonescu:  Preferăm să ne RETRAGEM de la guvernare. De două săptămâni premierul NU a agreat propunerea cu Iohannis

Aflat într-o vizită oficială de două zile în Austria, președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că, în condițiile în care premierul Victor Ponta nu a acceptat de două săptămâni propunerea liberalilor privind structura Guvernului cu Klaus Iohannis vicepremier și ministru de Interne, PNL preferă să se retragă de la guvernare, informează Agerpres.

"Aceasta a fost propunerea până în ultimul moment. De două săptămâni premierul nu a agreat-o și, în aceste condiții, noi preferăm să ne retragem de la guvernare, pentru că nu considerăm că se mai respectă niște reguli fundamentale. (...) Mâine vom avea o Delegație Permanentă și, dacă vom pleca, ceea ce este foarte probabil, se întâmplă următorul lucru — noi nu dorim nicidecum să creăm o criză mai amplă—, există două variante simple: premierul demisionează, urmând a se forma repede un alt Guvern sau premierul, varianta sigură, nu demisionează și face ce a făcut procedural dl Tăriceanu, în 2007 parcă (...), numește, face alte numiri, practic schimbă componența politică a Guvernului, procedează la interimate. Dar probabil că va constitui o altă majoritate, această majoritate este probabilă, este o majoritate formată din PSD, cele două partide cumva satelit — UNPR și PC — care au crescut prin înghițirea aproape întregului fost partid PP-DD al lui Dan Diaconescu și este foarte probabil să existe cel puțin un sprijin, dacă nu o intrare la guvernare din partea UDMR și a grupului minorităților. O majoritate fragilă, dar o majoritate care permite Guvernului să continue", a spus Antonescu, la întâlnirea cu membri ai comunității românești.

Delegația Permanentă a PNL convocată pentru marți va lua o decizie legată de criza din Executiv.

"Delegația Permanentă este un for al PNL, este forul cel mai puternic, cel mai mare, cel mai înalt între congrese, și ea trebuia convocată pentru a lua o decizie legată de criza din interiorul Guvernului de la București", a precizat Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă este posibilă o scindare în Guvern, șeful PNL a confirmat acest lucru: "Răspunsul scurt este 'Da', răspunsul un pic mai lung este următorul: criza actuală are multe cauze, acesta ar fi un răspuns foarte lung, are multe motive de manifestare, episodul acesta nu este decât așa cum se întâmplă în viață momentul când se umple paharul sau pretextul sau cum vreți să-i spuneți dvs".

Crin Antonescu a explicat faptul că PNL nu a cerut nimic în plus și a făcut niște propuneri perfect normale, care au fost agreate de premier.

"Regulile generale ale coaliției au fost că fiecare partid, pe porția sa, pe ministerele care îi revin, face propuneri atunci când se vacantează dintr-un motiv sau altul postul respectiv și îl consultă pe primul ministru, care să-și dea un acord asupra persoanei respective. O eventuală respingere sau un dezacord trebuie să aibă un motiv și am avut astfel de cazuri, le-am depășit, chiar și acum, în prima variantă, am discutat cu primul ministru, cu un nume nu era de acord, am schimbat numele respectiv. De data aceasta a fost de acord cu toate", a indicat Antonescu.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, se află luni și marți o vizită oficială în Republica Austria, la invitația lui Michael Lampel, președintele Consiliului Federal austriac, relatează Agerpres. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Băsescu: Integritatea Ucrainei trebuie garantată de către întreaga clasă politică ucraineană și comunitatea internaţională
  • Antonescu, întrebat dacă l-a mai sunat pe Ponta: "Asta ar fi deja HĂRȚUIRE. Nu vreau să risc... Nu, nu mi-a răspuns între timp''
  • Tricolorii și-au aflat adversarii din preliminarile pentru Euro 2016. Dorința lui Iordănescu s-a îndeplinit! Vezi toate grupele
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • DESTRĂBĂLARE totală. ELEVE rusoaice sărbătoresc absolvirea liceului | GALERIE FOTO
  • Reședința lui Viktor Ianukovici. Gradina zoologică, parc auto si un vapor | GALERIE FOTO
  • Furia ucrainienilor. Porsche distrus cu bâtele, foști demnitari legaţi de stâlpi | VIDEO