Ceasul de la Universitate, înlocuit cu un palmier

Ceasul de la Universitate, înlocuit cu un palmier

Timpul a fost păcălit la Universitate, în centrul Bucureştiului. Cei care aveau drept reper ceasul de la Kilometrul zero se pot orienta acum în funcţie de soare.

Un palmier a înlocuit orologiul care a numă rat zilele până la integrarea României în UE şi mai mulţi arbuşti exotici îl înconjoară în ghivece. Ei sunt astfel plantaţi, pentru a fi mutaţi în sere pe timp răcoros. Pietriş ul alb, care înconjoară aranjamentul municipalităţii şi care te trimite cu gândul la deşert, precum şi florile plantate în diverse şabloane îi lasă indiferenţi pe bucureş tenii care trec pe lângă acestea.

 30.000 de euro au costat ghivecele cu plante de pe alte meleaguri, conform Antenei 3. Angajaţi de municipalitate, mai mulţi muncitori au început să-i planteze vineri seară, iar sâmbătă dimineaţă intersecţia de la Piaţa Universităţii arăta ca o fotografie pe malul Mediteranei.

Nu mai dă ora exactă

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cei care aveau ceasul de la Universitate drept reper pentru întâlnirile amoroase, acesta şi-a pierdut semnificaţia odată cu mutarea precedentă - de pe trotuar în mijlocul intersecţiei. „Palmierii sunt specifici climatului României. Dacii cărau pietre prin pădurile de palmieri, deci nu văd de ce nu i-am primi în centrul Bucureş tiului“, spune pe un ton ironic un bucureştean trecut de prima tinereţe, care şi-a întâlnit de multe ori viitoarea soţie „la ceas“.

Nici pentru tânăra generaţie palmierii nu sunt prea utili. „Era mai bine cu ceasul. Treceai cu autobuzul pe lângă el şi ţi-l verificai pe ăla de la mână. Acum, nici nu am observat palmierii“, spune Alexandra, o domnişoară de 19 ani.

Piedone a dat startul

Cel care a dat tonul plantării de palmieri în Bucureşti este nimeni altul decât Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4. Edilul a plantat în intersecţia Constantin Brâncoveanu cu Şoseaua Olteniţei 18 palmieri, pentru că erau mai ieftini decât platanii şi „sunt ceva şoc“. Fiecare palmier a costat 1.500 de lei şi au o garanţie de zece ani.

Din păcate, frumuseţile naturale vor fi închise în sere la iarnă, ca să nu se usuce. Cei din sectorul 4 vor fi înlocuiţi de brazi argintii, dar nu se ştie încă ce va apărea în locul palmierului care a înlocuit ceasul de la Universitate.