Ceai otrăvit la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Anchetă de proporții pentru a depista vinovații

Ceai otrăvit la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Anchetă de proporții pentru a depista vinovații

160 de copii internați la Spitalul de Pediatrie din Pitești au fost, duminică, la un pas de moarte. Salvarea lor a fost medicul de gardă dr Nicolae care a gustat ceaiul. El are leziuni în cavitatea bucală și pe faringele posterior. Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Consiliul Județean au declanșat anchete pentru depistarea vinovaților. Probele au fost trimise la Institutul de Medicină Legală.

Un ceai otrăvit cu substanțe încă neidentificate era cât pe ce să fie dat la micul dejun celor 160 de copii internați la Spitalul de Pediatrie din Pitești, județul Argeș. Cel care a sesizat că ceaiul este în neregulă și a oprit imediat distribuirea ceaiului către micuții pacienți a fost medicul de gardă de la chirurgie, dr. Viorel Nicolae. Duminică dimineața, la ora 7.30, acesta a gustat ceaiul și a sesizat imediat că ceva este în neregulă, ne-a declarat directorul medical al unității spitalicești, dr. Dana Toader.

"Medicul Nicolae a chemat și câțiva colegi și i-a pus să guste. Apoi l-a anunțat și pe medicul Vasilescu și de aici a început carambolul. Ceaiul a fost oprit de la distribuire. Copiii nu au băut din ceai. Niciunul!", a declarat pentru Evenimentul zilei dr. Dana Toader.

Medicul are răni pe faringele posterior

"Doctorul Nicolae a fost la control la ORL unde s-a constatat că el prezintă leziuni în cavitatea bucală și pe faringele posterior", ne-a declarat directorul medical. Sursa citată a precizat că probe din ceaiul otrăvit au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, pentru a se identifica substanța toxică.

De asemenea, s-a făcut o cercetare la fața locului, Poliția, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Consiliul Județean - de care aparține spitalul - fiind anunțate de conducerea spitalului. "S-a făcut o greșeală. Știți că la noi se mai curăță vasele cu fosfați, fiindcă clorul nu le curăță cum trebuie. Noi bănuim că de vorba de fosfați care au ajuns în ceaiul copiilor", ne-a declarat în exclusivitate dr. Dana Toader.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre