Editura Evenimentul si Capital

Ce spune Kelemen Hunor despre amânarea Codului fiscal

Autor: | | 0 Comentarii | 182 Vizualizari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că înţelege decizia de amânare a dezbaterilor la Codul fiscal, dar consideră că trebuie găsită cât mai repede o soluţie în acest sens pentru a nu se transmite un mesaj de instabilitate politică şi nesiguranţă către cetăţeni, mediul de afaceri şi partenerii internaţionali.

"Eu am înţeles că nu există, în acest moment, în coaliţie, o decizie politică şi de aceea au solicitat amânarea dezbaterii şi votului, dar trebuie să vedem care sunt argumentele de a amâna, dincolo de faptul că nu există o decizie politică (...) Într-adevăr, după discuţiile tehnice trebuie şi o asumare politică în ceea ce priveşte soluţia tehnică de săptămâna trecută şi trebuie să se întâmple cât mai repede. Oricum, o amânare e mult mai bună decât o respingere a cererii de reexaminare şi eu cred că în câteva zile trebuie lămurită toată povestea aceasta, fiindcă nu e bine coaliţia să transmită un mesaj de instabilitate politică, de nesiguranţă către cetăţeni, către mediul de afaceri şi către partenerii internaţionali", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Liderul Uniunii a arătat că PSD "trebuie să vină cu o propunere, cu o soluţie, cu o altă soluţie, cu nuanţe, cu argumente", astfel încât să nu se depăşească limitele de deficit bugetar pentru 2016-2017 şi să existe spaţiu fiscal pentru reducerea TVA.

"Eu cred că trebuie să vină cu o propunere, cu o soluţie, cu o altă soluţie PSD-ul, cu nuanţe, cu argumente, fiindcă săptămâna trecută într-adevăr am ajuns de la 19 la 20 la sută TVA, amânarea anumitor taxe sau anumitor măsuri din Codul fiscal. Se poate nuanţa mai departe, important este să găsim o soluţie pentru a păstra deficitul anului viitor 2016-2017, deficitul de 2% - maxim 2,1-2.2%, să nu depăşim acest deficit şi în interiorul acestui deficit să avem şi spaţiu fiscal pentru a reduce TVA-ul. Este o prioritate", a mai arătat Kelemen Hunor.

El a punctat faptul că UDMR susţine în continuare reducerea TVA la 19 sau la 20 la sută şi amânarea anumitor măsuri, astfel încât să nu se pună în pericol nici ţintele de deficit bugetar şi nici macrostabilitatea economică, dar consideră că Uniunea nu poate face nimic până când membrii coaliţiei nu ajung la o soluţie.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate