Vara cu cei mici: activități frumoase de neratat

Vara cu cei mici: activități frumoase de neratat

Vacanţa de vară reprezintă momentul perfect pentru a te bucura de activităţi frumoase alături de copii. Vremea frumoasă şi sezonul vacantelor fac echipa perfectă şi te ajută să pui la cale o mulţime de momente speciale în familie. Dacă nu ştii de unde să începi, stai fără grijă, avem exact inspiraţia de care ai nevoie.

Citeşte mai jos ce activităţi frumoase puteţi pune la cale vara aceasta, atât tu, cât şi cei mici:

Plantaţi un copac

Natura ne oferă atât de multe lucruri minunate încât e păcat să nu dăm înapoi măcar o fracţiune. E o idee bună să îi înveţi pe cei mici să iubească natura încă de la o vârstă fragedă şi să le oferi activităţi care să încurajeze acest lucru. Vacanţă de vară e o ocazie minunată să grădinăriţi în familie, poate chiar să plantaţi un copac ori dacă nu aveţi această posibilitate, să plantaţi în ghiveci câteva seminţe. Pot fi flori, arbuşti, legume sau chiar fructe. 

O mulţime de magazine online, de bricolaj sau chiar hypermarketuri comercializează seminţe de toate felurile, dar şi pământ. Veţi mai avea nevoie şi de ghivece, dar şi de câteva ustensile de bază, precum o lopată mică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Faceţi o faptă bună

Vacanţă aceasta de vară planifica pentru cei mici nu doar activităţi distractive, ci şi activităţi din care pot învăţa ceva preţios. Voluntariatul sau pur şi simplu planificarea unei fapte bune este un astfel de exemplu. Aveţi o mulţime de cauze şi variante din care să alegeţi. Puteţi să pregătiţi pachete pentru cei nevoiaşi, să donaţi jucării sau hăinuţe, să faceţi curat pe stradă sau în parcul de lângă casa ori să ajutaţi la un adăpost pentru animale. Voluntariatul îi responsabilizează pe cei mici şi le arata cât de importantă este implicarea în comunitate.

Încercaţi o excursie la librărie

Dragostea pentru lectura nu apare peste noapte, ci se cultivă pas cu pas. Ce ar fi că vara aceasta să puneţi la cale o mică excursie sau mai bine zis o vizită la o librărie mare? Acolo, cei mici pot explora o mulţime de titluri, de la cărţi şi până la reviste, benzi desenate sau chiar CD-uri cu muzica. La finalul vizitei, le poţi oferi celor mici câte o carte în dar, pe care să o aleagă chiar ei.

Puneţi la cale un proiect DIY

Ce ar fi să îi laşi pe cei mici să facă o schimbare la mobilă pentru dormitoare sau la biroul unde învaţă? Un proiect DIY înseamnă un refresh pentru mobilă de dormitor, living sau chiar hol ori crearea unor accesorii noi de la zero. Proiectele DIY îi ajută pe cei mici să îşi exerseze creativitatea, dexteritatea şi să aibă satisfacţia propriei munci.

Puteţi să colantati dulapurile de la mobila din dormitor, să decoraţi biroul într-un mod inedit sau să pictaţi ori să aplicaţi tapet pe un perete. De asemenea, puteţi să montaţi o tăblie nouă de pat, să aplicaţi oglinzi autoadezive pe comodă din camera ori să personalizaţi roletele pentru geam.

E o idee bună să începeţi cu un proiect simplu, care vizează mobila din dormitorul celor mici, astfel încât să se bucure zi de zi de munca lor.

Vizitaţi un muzeu

O vizită la muzeu reprezintă o super activitate de familie. Puteţi să alegeri un muzeu de istorie naturală, de artă sau de geologie şi să petreceţi câteva ore descoperind lucruri noi şi interesante. E o idee bună să ţii cont de preferinţele şi inclinaţiile celor mici atunci când alegi muzeul, dar şi de vârsta lor.

Pictaţi

Pictura se număra printre cele mai uşor de pus în practică activităţi creative. Aveţi nevoie doar de un set de bază, cu pensule, culori şi pânze pentru a crea propriile opere de artă. Pictura îi ajută pe cei mici să îşi dezvolte dexteritatea, creativitatea, dar şi să se relaxeze. Este o activitate de care întreaga familie se poate bucura, atât acasă, cât şi în parc sau în grădină.

Lasă-i pe cei mici să decidă ce anume vor să picteze, ce culori vor să folosească şi cât de mult timp vor să dedice lucrării. Picturile pe care le realizaţi împreună se pot transforma în decoraţiuni pentru casa şi au avantajul de a fi cu adevărat unice.

Organizaţi un picnic

O plimbare scurtă în parc se poate încheia cu un picnic în familie, unde să serviţi gustări şi băuturi delicioase şi să vă bucuraţi de câteva activităţi distractive, precum jocurile de societate. Aveţi nevoie de o pătură de dimensiuni mari, un coş sau o ladă frigorifca cu bunătăţi şi un pachet de cărţi de joc, un joc de societate sau poate chiar un set de badminton.

Inspiră-te din lista de mai sus ca să organizezi activităţi frumoase alături de copii sau de întreaga familie, de la picnicuri şi până la vizite la muzeu sau proiecte DIY.