Ce este BUN să cumperi ACUM. ULUITOAREA părere a specialiștilor CHINEZI

Ce este BUN să cumperi ACUM. ULUITOAREA părere a specialiștilor CHINEZI

Dalian Wanda Group , un conglomerat de imobiliare și de divertisment din China, tocmai a cedat un tablou de Picasso pentru suma de 28.160.000 dolari ( 172 de milioane de yuani ) , mai mult decât dublu prețul estimat, la o licitație Christie în New York City.

Pictura, intitulată Claude și Paloma, a fost creată în 1950 și reprezintă portretul copiilor lui Picasso (Claude și Paloma). Piesa a fost estimată la un preț cuprins între 9 milioane de dolari și 12 milioane dolari. "Au fost o mulțime de oferte internaționale", a declarat Guo Qiangxiang, responsabil de colecțiile de artă pentru Wanda, conform portalului de știri Sohu.com. Suma finală de 28.160.000 dolari i se pare lui Guo "un preț decent, iar eu sunt foarte mulțumit de el!". Tabloul a fost adjudecat de către Wang Jianlin – cel mai bogat om din China și președinte al Dalian Wanda Group,

Piață cheie

"Situația lentă a economiilor din SUA și Europa este unul dintre cele mai importante motive pentru noi să câștige pictura", a mai adăugat Guo Qiangxiang. "În prezent, pictura este la mare preț. Este un moment bun pentru a cumpăra opere de artă, mai ales din Vest, în timp ce economiile occidentale continuă să se clatine , spune și Ji Tao, specialist în domeniul licitațiilor, la Universitatea Central de Finanțe și Economie din Beijing. Wanda Group nu este primul "colector" chinez care cumpără lucrări de artă occidentale, dar aceasta este prima dată când o companie "internă" a concurat cu "firme" puternice occidentale, cu un preț fără precedent pentru o piesă de top de artă. China a devenit o piață cheie pentru case de licitații din străinătate, potrivit unui raport prezentat de către CNBC .

Ne puteți urmări și pe Google News