Editura Evenimentul si Capital

CE companie ar putea da în judecată directorii E.ON Energie România!

Autor: | | 1 Comentarii | 445 Vizualizari

Fondul Proprietatea solicită acţionarilor E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România acţionarea în instanţă a anumitor membri ai consiliilor de administraţie pentru a recupera presupuse daune aduse de contracte încheiate cu acţionarul majoritar E.ON România.

Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondul Proprietatea, anunță că Fondul a solicitat completarea ordinilor de zi ale Adunărilor Generale Ordinare a Acționarilor E.ON Distribuție România SA și E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai și, respectiv, 28 mai 2015.

Această acţiune a fost făcută pentru ca acționarii să aprobe acționarea în justiție a membrilor Consiliului de Administrație și a directorilor E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România, pentru recuperarea daunelor cauzate.

„Companiilor prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acționarul majoritar al Companiilor. Fondul Proprietatea consideră că serviciile contractate de către Companii cu acționarul majoritar E.ON România SRL nu sunt necesare, iar prețul plătit de către Companii societăţii E.ON România SRL pentru serviciile de consultanță strategică este nejustificat.”, se arată în comunicatul de presă.

Conform datelor disponibile Fondului, în anul 2014, valoarea totală a acestor contracte referitoare la consultanța strategică și de management se ridică la o sumă estimată de 34,4 milioane lei (echivalentul a 5,6 milioane lire sterline sau 7,7 milioane euro).

„Fondul consideră că încheierea acestor tranzacții între părți afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanță în domeniul strategiei de afaceri, încheiate cu acționarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate, întrucât Companiile au propriile consilii de administraţiile și directori, care sunt numiți pentru a lua decizii strategice și de management și pentru a acționa în interesul și beneficiul tuturor acționarilor și nu în cel al acționarului majoritar. Fondul Proprietatea consideră că încheierea contractelor privind servicii de consultanță strategică poate fi considerată un abuz de putere al acționarului majoritar, E.ON România SRL”, se arată în comunicat.

Fondul consideră că această situație reprezintă un conflict de interese și o încălcare gravă a principiilor de guvernanță corporativă și solicită conducerii din România a companiei E.ON România SRL să analizeze posibilitatea încetării acestor contracte, precum și de a nu mai încheia contracte similare cu Companiile în viitor.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate