Ce au făcut militarii din Cluj de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Misiuni MISTERIOASE pe străzile Clujului ...

Ce au făcut militarii din Cluj de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Misiuni MISTERIOASE pe străzile Clujului ...

De la primele ore ale dimineții, importante efective de militari au fost dislocate în diferite zone din Cluj Napoca, aparent fără nicio misiune.

Mai mulți clujeni au sunat la redacție și a au relatat faptul că, militari care poartă căști de protecție și pistoale mitralieră Kalasnikov, sunt pe străzi. ”În zona străzii Theodor Mihaly sunt șase militari de la Poliția Militară. Stau la o distanță de minim 100 de metri, unul de altul și sunt înarmați. Dacă îi întrebi ce fac în zonă, nu spun nimic”, a relatat o clujeancă, joi dimineața, în jurul orei 8.30.

Un alt apel la redacție relatează prezența altor militari, tot înarmați, în zona cartierului Mărăști, în zona fostei fabrici de Reparații Auto, IRA. ”Un militar înarmat stă în sensul giratoriu unde întorc autobuzele și troleibuzele, la capătul liniei 6. Nu zice nimic. Nu face nimic. Doar stă și supraveghează traficul”.

Reporterul EvZ a întrebat la Biroul de Relații Publice de la Divizia 4 Gemina despre prezența misterioasă a militarilor din diferite arme, îm mai multe locuri din Cluj Napoca. ”Militarii din unitățile subordonate Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, desfășoară, în poligoanele militare, activități de instruire de rutină, planificate cu mult timp în urmă, conform planurilor de instruire aprobate”, a precizat Cristina Toma. Răspunsul de la Divizia 4 Gemina este unul complet inutili și nu lămurește ce făceau zecile de militari înarmați, pe străzile din centrul Clujului.

Ne puteți urmări și pe Google News

1.000 de maghiari au sărbători în liniște

Joi, la Cluj Napoca, peste 1.000 de maghiari au participat la o slujbă religioasă și au sărbătorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Ca în fiecare an, maghiarii au parcurs pe jos, câteva sute de metri, într-o precesiune, distanța dintre catedrala Sfântul Mihail și clădirea fostului Hotel Biassini, unde în 1848, poetul și revoluționarul maghiar Petofi Sandor, a locuit la Cluj. A urmat un moment de evocare a zilei de 15 martie și s-au depus coroane de flori.