Editura Evenimentul si Capital

Cât de repede ajungem de la prima întâlnire la căsătorie

Autor: | | 0 Comentarii | 306 Vizualizari

Valentine’s Day sau Dragobete? Românii răspund: Dragobete! Arată astfel că sunt tradiţionalişti, mai mult decât le place să recunoască, iar acest lucru se vede de la felul în care se comportă atunci când îşi caută perechea, până la prima întâlnire, dar când vine vorba de căsătorie, doar iubirea contează.

Potrivit unui studiu Sentimente.ro, desfăşurat în perioada 6-22 februarie, românii spun că nu au nevoie de o sărbătoare să îşi arate dragostea, dar dacă ar fi să aleagă peste 60% ar alege Dragobetele.

Mergând mai departe, 9 din 10 utilizatori sunt dispuşi să meargă la o întâlnire cu cineva cunoscut în mediul online. Locul ales pentru prima întâlnire este într-o cafenea (53%) sau la restaurant (20%). Prima întâlnire este momentul tatonărilor, iar acest lucru se vede şi din ceea ce îşi propun atât femeile, cât şi bărbaţii: doar 12% au curajul să iniţieze un sărut sau să se lase sărutaţi, în timp ce cei mai mulţi (20%) preferă un pupic pe obraz, la sfârşitul întâlnirii. Alte apropieri fizice considerate „acceptabile” la prima întâlnire sunt: o îmbrăţişare (11%) sau ţinutul de mână (16%). O treime din respondenţi au declarat însă că preferă să se păstreze pentru o a două întâlnire.

Utilizatorii spun că, atunci când caută o persoană compatibilă pe site-ul de dating, primul lucru care le atrage atenţia este fotografia de profil, după care se uită la interesele şi descrierea personală a persoanei respective. Prin urmare, la prima întâlnire, cea mai mare temere este ca persoana respectivă să nu fie altfel decât cum s-a descris pe profilul său, o treime dintre bărbaţi declarând acest lucru. Femeile sunt chiar mai suspicioase şi 4 din 10 se gândesc că poate partenerul de discuţii a cosmetizat adevărul în oarecare măsură. De altfel, încrederea inspirată este şi cel mai important aspect al primei întâlniri, urmată de inteligenţa şi aspectul fizic al persoanei respective.

Odată depăşită prima întâlnire cu emoţiile ei, a doua întrevedere nu se lasă mult aşteptată, iar bărbaţii au devenit din ce în ce mai îndrăzneţi şi mai hotărâţi. Astfel, în proporţie de 48%, aceştia spun că programează o a doua întâlnire chiar a doua zi, iar 30% după trei zile.

„Întâlnirile au început să evolueze un pic diferit de cum suntem obişnuiţi de când interacţiunile din mediul online se intensifică pe zi ce trece tot mai mult. Oamenii au timp să se cunoască, să se descoasă înainte de prima întâlnire, chiar se îndrăgostesc înainte de a se vedea pentru prima dată, aşa că prima întrevedere în offline este de fapt o confirmare a ceea ce au început deja să simtă. Odată primită această confirmare, relaţia avansează mult mai repede, nu mai aşteaptă nimeni o săptămână până la a doua întâlnire“, a explicat Flori Dragomir, vicepreşedinte Sentimente.ro.

Deşi sunt singuri, cei mai mulţi respondenţi sunt încrezători că vor reuşi să îşi găsească perechea în scurt timp, astfel încât să se căsătorească anul acesta (47%) sau, cel târziu, în 2016 (15%). De asemenea, în proporţie de 30%, respondenţii acestui studiu au declarat că o relaţie are nevoie de mai puţin de un an pentru a se concretiza într-un mariaj. Pe de altă parte, şi mai mulţi (55%) spun că nu există o regulă în această situaţie şi că atât timp cât există iubire, nu contează aşa-zisele reguli. Interesant este faptul că, dintre aceştia, jumătate dintre bărbaţii respondenţi la studiu au declarat că se află pe Sentimente.ro pentru a-şi găsi o relaţie serioasă sau chiar pentru căsătorie, 46% doresc să-şi oficializeze relaţia în mai puţin de un an.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate