Editura Evenimentul si Capital

Carmen Bodea, director executiv DSVSA Bacău, reținută de DNA

Carmen Bodea
Autor: | | 0 Comentarii | 2545 Vizualizari

Procurorii DNA au reținut-o pe Carmen-Carleta Bodea, director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău la data faptelor, acuzată, printre altele, de luare de mită.

Carmen-Carleta Bodea urmează să fie prezentată Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ea este acuzată de luare de mită (trei infracțiuni), folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (patru infracțiuni) și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

Mită pentru controale telefonate

Potrivit unui comunicat al DNA, Carmen Bodea, în 26 octombrie 2015, în calitate de director executiv al DSVSA Bacău, a pretins și a primit suma de 2.700 lei de la administratorul unei societăți cu obiect principal de activitate comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne.

Banii au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuțiile de serviciu referitoare la planificarea acțiunilor și controalelor, autorizarea/înregistrarea obiectivelor supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, suspendarea/anularea autorizației/înregistrării sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și dispunerea măsurilor complementare de sancționare. DNA precizează că, în perioada 14 — 27 octombrie 2015, în aceeași calitate, Bodea a acceptat promisiunea unor sume de bani de la un medic veterinar căruia i-a fost atribuită, prin concesionare, de către DSVSA Bacău, o circumscripție veterinară.

Informații despre licitație

Promisiunea remiterii unei sume de bani este în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la emiterea deciziei privind constituirea comisiei de evaluare a achizițiilor de servicii sanitar-veterinare, avizarea documentației de participare la licitație, avizarea raportului de atribuire a achiziției și semnarea, în numele DSVSA Bacău, a contractului de servicii sanitar-veterinare cu câștigătorul procedurii de atribuire.

"În același context, inculpata i-a furnizat medicului respectiv informații nedestinate publicității despre licitația respectivă. Astfel, deși anunțul privind licitația nu fusese publicat pe SEAP, Bodea i-a comunicat persoanei respective condițiile ce vor fi prevăzute în caietul de sarcini, precizându-i că acesta a fost modificat față de cel folosit în precedentele licitații, a avertizat-o în legătură cu dotările pe care va trebui să le aibă la data licitației și care îi vor asigura un punctaj favorabil, i-a transmis perioada în care va avea loc licitația și componența comisiei de licitație care va fi numită prin dispoziția sa", se spune în comunicat.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate