Care au fost cele mai profitabile investiţii în 2010

Care au fost cele mai profitabile investiţii în 2010

Metalele preţioase au fost cele mai bune investiţii în 2010, pentru al doilea an consecutiv, valoarea acestora crescând cu 42%, în condiţiile în care oamenii încearcă să îşi protejeze economiile de inflaţie, scrie The Telegraph citând un studiu realizat de banca britanică Lloyds TSB.

Ieri preţul aurului a atins un nou record, ajungând la 1445 dolari pe uncie, evoluţie pusă de dealeri pe seama evenimentelor care au loc acum în Orientul Mijlociu.

Valorea metalelor preţioase a crescut cu 365 % în ultimii 10 ani, potrivit studiului, o performanţă de aproape două ori mai bună decât investiţiile pe piaţa imobiliară, care le urmează în topul randamentelor, şi care au înregistrat o majorare cu 198%. Cea mai mare creştere, de 80%, a fost înregistrată în 2010 de preţul argintului, acesta fiind urmat de aur, cu 29%, şi de platină, cu 20%. Raportul Lloyds menţionează că evoluţia preţului argintului a fost generată de cererea ridicată venită atât din partea investitorilor, cât şi a industriilor care folosesc acest metal.

Suren Thiru, economist în cadrul Lloyds spune că "cererea venită din partea economiilor emergente va rămâne un factor determinant pentru evoluţia preţului activelor, ca şi ritmul în care îşi revine economia globală".

Ne puteți urmări și pe Google News