Capitala își pregătește „perlele” pentru EURO 2020

Capitala își pregătește „perlele” pentru EURO 2020

Bucureștiul se numără printre cele 12 orașe care vor găzdui partide din cadrul turneului final. Au fost prezentate proiectele a trei arene, deoarece a lui Dinamo rămâne în stand-by

Campionatul European din 2020 se va juca și la București. „Arena Națională” va găzdui trei meciuri din faza grupelor (ale naţionalei României, dacă se va califica) şi un meci din optimile de finală ale turneului final. Echipele care vor evolua la București se vor antrena pe patru arene de lux: Stadionul „Steaua”, Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, Stadionul „Giuleşti - Valentin Stănescu” şi Stadionul „Dinamo”. Cel din Ghencea va fi demolat în totalitate până la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, la „Rapid” şi la „Arcul de Triumf” vor fi lucrări de reabilitare, doar demolări parțiale. Probleme la Dinamo La Dinamo, s-a vrut inițial reabilitarea stadionului existent, dar acest lucru nu poate fi permis momentan din cauza problemelor juridice ale amplasamentului acestuia și nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de Compania Națională de Investiții (CNI).

Stadionul „Giulești - Valentin Stă-nescu”: Capacitatea arenei va fi redusă la 14.500 de locuri (de la 19.100); Pista de atletism se va moderniza și va fi amplasată sub tribune; Valoarea estimată în studiul de fezabilitate este de 26.049.694 euro; Proiectul prevede spații de cazare pentru sportivi (circa 28 de locuri); Suprafața de joc va măsura 105 m lungime și 68 m lățime. Gazonul va fi natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă; Spații administrative, spații rezervate persoanelor cu dizabilități (70), magazine, fast-food-uri; Complexul va mai avea boxă rezervată presei, sală de conferințe, zonă de flash-interviu și spații pentru VIP.

Stadionul „Steaua”: Capacitatea arenei va fi mărită la 30.500 de locuri, de la 28.365 de locuri; Conform studiului de fezabilitate, valoarea estimată (taxe, avize, cost demolare) atinge suma de 64.877.557 euro; Complexul va mai include un muzeu al clubului sportiv (toate secțiile); Spații pentru mass media (boxă, sală de confe rințe, zonă de flash interviu etc.); Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere); Spații administrative; Locuri dedicate persoanelor cu dizabilități (300 de locuri); Spații VIP; Săli de încălzire indoor; Spațiu de recuperare și sală de forță; Punct de prim ajutor etc.; Suprafața de joc: 122 m x 68 m (gazonul va fi natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă).

Ne puteți urmări și pe Google News

Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”: Proiectul prevede mărirea numărului de locuri, de la 7.500, la 8.100 de locuri. 27.234.117 euro este valoarea estimată conform studiului de fezabilitate; Terenul de joc va avea o suprafață mixtă (gazon artificial cu gazon natural) - 105 m x 68 m; Va găzdui competiții de rugby atât din campionatul intern cât și la nivel internațional, chiar dacă stadionul va fi clasat și ca stadion de fotbal categoria a VI-a; Complexul prevede 100 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități; Clădirea existență pentru vestiare și cea sălii de antrenament vor consolidate și reabilitate; Parcare subterană și spații urbane; spații destinate mass-media; Se va contrui un centru pentru recuperarea sportivilor (spații de cazare și cantonament)