Cacialmaua din Educație. Ecaterina Andronescu vrea să răstoarne legea lui Funeriu cu un act normativ care a stat 5 ani la naftalină

Cacialmaua din Educație. Ecaterina Andronescu vrea să răstoarne legea lui Funeriu cu un act normativ care a stat 5 ani la naftalină

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a trimis partenerilor sociali legea întocmită acum 5 ani care a zăcut de atunci la Comisia de Învățământ de la Senat. După declarații publice că ministerul lucrează la o nouă lege a Educației actualul ministru, Sorin Câmpeanu, a spus, recent, că dezbaterile vor începe de la legea lui Andronescu.

După ce s-a lăudat în spațiul public că ministerul pe care îl conduce lucrează la o nouă lege a Educației, mai bună decât cea în vigoare, ministrul Sorin Câmpeanu s-a răzgândit.

Recent, el a acceptat că discuțiile în spațiul public vor începe de la o lege care a fost ținută în sertarele Senatului timp de 5 ani și semnată Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației

Draftul acestei legi a ajuns la partenerii sociali trimisă de Ecaterina Andronescu de la Senat vineri seară, la numai câteva ore de la onferință a ministrului Câmpeanu în care acesta spunea că în iunie va pune în dezbatere publică noua lege a Educației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antichitatea legii care a ajuns la partenerii sociali i-a surprins până și pe aceștia. Nu pot să cred că aceasta este noua lege a Educației. Este foarte veche și foarte nepieptănată ca să zic așa. Deja depășită, a fost de părere Șerban Iosifescu, președintele ARACIP.

La rândul lui, Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar, a apreciat că documentul primit de la Parlament va fi drastic amputat pentru că multe prevederi sunt deja depășite. În niciun caz nu va fi aprobată în felul în care e acum, a explicat el.

Întrebat de ce nu au pornit discuțiile de la actuala lege a Educației, modificată și completată, Hăncescu a replicat că sindicatele își doresc o lege care să fie rezultatul dezbaterii publice și nu una care să fie impusă și asumată de Guvern.

Legea lui Andronescu a fost depusă în Parlament în acceași perioadă în care se purtau discuții în spațiul public pe legea concepută de Daniel Funeriu, această din urmă fiind asumată de Guvernul Boc. 

Așadar, o chestiune de orgolii.

Rugat să comenteze ce ar trebui schimbat din draftul actului normativ semnat de Ecaterinei Andronescu, Hăncescu a amânat discuția pentru o lună. El a precizat însă că discuțiile au în vedere elaborarea a trei legi ale Educației: una pentru învățământul preuniversitar, una pentru cel universitar și alta referitoare la Statutul Cadrului Didactic.

În acest moment, în comisiile parlamentare ale Senatului se află în lucru mai multe proiecte care vizează modificări și completări ale legii Educației adoptate în 2011.