Bucate tradiționale. Păstrăv afumat în cobză, drob de miel, cozonac Domnesc și multe alte delicii, la Târgul de Florii
- Carmen Andrei
- 7 aprilie 2017, 09:37
Producătorii de preparate tradiționale vă invită la "Târgului de Florii". Aici veți descoperi gustul bucatelor din diferite regiuni ale României, al produselor din lapte: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi în membrană naturală, caş sau din carne: cârnaţi de porc sau oaie, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, sloi de oaie, drob de porc și miel, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, patricieni din carne de oaie afumaţi, muşchi afumat etc., al produselor din peşte: (salată icre crap sau ştiucă, batog sau pastramă, macrou afumat la rece, sardeluţe, păstrăv afumat în cobză de brad Doftana etc., al produselor de panificaţie şi patiserie: cozonac Domnesc, pită coaptă pe vatră etc., al siropurilor, gemurilor sau dulceţurilor de fructe, gama de dulceţuri ”Topoloveana”, uleiuri aromate, cosmetice naturale şi altele.
De asemenea, la eveniment vor fi prezenţi producători de fructe şi mai ales de legume de sezon, de miere şi produse ale stupului (polen, faguri, propolis) dar şi cei de ţuică şi vin.
Vizitatorii vor putea degusta, printre altele, 'Magiunul de prune de Topoloveni' din judeţul Argeş, primul produs românesc care a obţinut sistemul de calitate europeană ”Indicaţie Geografică Protejată - I.G.P.”, ”Scrumbia de Dunăre afumată” din judeţul Tulcea a cărei documentaţie a fost înaintată de România în octombrie pentru sistemul de calitate IGP şi ”Caşcaval de Săveni”, din judeţul Botoşani depus la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru a obţine protecţia europeană - IGP
Toate aceste bunătăți sunt provenite de la producători din 19 judeţe şi din municipiul Bucureşti, o parte dintre aceştia fiind membri ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.
Pe lângă produsele agroalimentare de la acest târg, bucureştenii vor mai putea să cumpere şi flori.
Târgul se desfășoară în perioada 7-9 aprilie, între orele 8:30 - 20:00 vineri şi sâmbătă, iar duminică, în intervalul orar 8:30 - 16:00.