Editura Evenimentul si Capital

Bani de afaceri pentru persoanele din categorii vulnerabile

14-07/15-aurelia-cristea-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 416 Vizualizari

Persoanele din categoriile vulnerabile care au statut de asistaţi social vor putea demara afaceri cu sprijinul fondurilor europene.

Pentru exercițiul financiar 2014 – 2020 se alocă în total 200 de milioane de euro, în acest sens, a spus, ieri, Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social. Finanțarea va fi o parte a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Principalul scop al programului este incluziunea socială. Vizate sunt acele categorii de persoane vulnerabile, respectiv persoane și familii care au mai mult de doi copii și sunt în situații dificile, persoanele cu dizabilități, persoanele de etnie romă, copiii aflați în situații de risc sau familiile monoparentale. „Acestor categorii, care în acest moment sunt în zona asistaţilor sociali, prin această finanţare li se asigură posibilitatea de înfiinţare a unor unităţi de economie socială la care pot aplica şi pot să dezvolte diverse activităţi”, a spus ministrul pentru Dialog Social.

50.000 de euro pentru un proiect

Potrivit acesteia, scopul programului este integrarea persoanelor în activităţi economice cu caracter social, care să le valorifice aptitudinile pe care le au şi să le transforme din persoane asistate social în persoane care pot contribui la bugetul statului prin impozite şi taxe“. Înscrierile în cadrul programului se vor putea realize în perioada 28 iulie - 11 august. Suma minimă care poate fi accesată pentru un proiect este de 50.000 de euro.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate