Editura Evenimentul si Capital

ATERIZAREA RATATĂ de la Cluj declanşează un SCANDAL MONSTRU. Dialog HALUCINANT între Turnul de Control și COMANDANTUL avionului Blue Air: "Bine ați VENIT". Pilot: "Nu m-ați înțeles. Am IEȘIT de pe PISTĂ" | UPDATE

Avionul a aterizat de urgenta si a iesit de pe pista
Autor: | | 24 Comentarii | 12220 Vizualizari

Turnul de control i-a anunțat pe piloți să mai aștepte cu aterizarea vreme de câteva minute pentru ca plugurile care curățau zăpada să se poate retrage de pe pistă. Înregistrarea discuției dintre pilot și turnul de control dezvăluie detalii șocante. În timp ce pilotul aeronavei Blue Air anunța că a ieșit de pe pistă, cei din turnul de control îi urau "Bine ați venit". De asemenea, directorul Aeroportului Internațional din Cluj Napoca, David Ciceo a dezvăluit faptul că aeronava Blue Air a ajuns mai repede la Cluj Napoca decât era programat și că turnul de control i-a anunțat pe piloți că pe pistă sunt utilaje de deszăpezire și că trebuie să mai aștepte cu aterizarea câteva minute pentru ca plugurile să se poate retrage.

UPDATE 17.25 Au apărut discuțiile dintre pilotul avionului și turnul de control.  Dialogul este absolut halucinant în condițiile în care pilotul anunță că a ieșit de pe pistă, iar cel din turnul de control îi răspunde cu "Bine ați venit!":

"Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am ieşit din pistă. Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Continuaţi spre Delta (n.r. altă pistă), către poziţia de îmbarcare. Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă. Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!"

UPDATE 16.30  Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au deschis joi un dosar în care se cercetează împrejurările în care un avion aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, precum şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

”Piloții Blue Air au anunțat că nu au combustibil suficient și vor să facă o aterizare de urgență. Ei trebuiau să aibă suficient combustibil pentru a ajunge la un aeroport din apropiere. Li s-a cerut un termen ca să iasa utilajele de pe pistă, ningea abundent, și ei au declarat că nu au suficient combustibil. Faptul că se deszăpezea între timp, se făcea asta din cauza ninsorii abundente. Li s-a spus să aștepte ca să iasă utilajele de deszăpezire și ei au spus că nu au combustibil suficient. Ningea abundent, utilajele au ieșit ca să îndepărteze zăpada, conform instrucțiunilor. Pista era în condiții corespunzătoare pentru aterizare. Aeroportul nu are nicio vină în această situație. Comisia va analiza înregistrările din cutia neagră, discuțiile piloților din cabină, etc. și se va stabili cine e vinovat și cine nu”, a spus Ciceo

Directorul David Ciceo a spus că înainte de avionul Blue Air, alte șapte avioane au decolat și aterizat în condiții de siguranță.

Blue Air: Avionul avea combustibil pentru aeroportul din Sibiu

Directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru a declarat că avionul mai avea 2.9 tone de combustibil care ar fi permis ca avionul să aterizeze la Sibiu.

”Deocamdată nu avem rezultalele comisiei de investigare. Nu ne lansăm în speculații. Să vedem ce a condus la această ieșire de pe pistă și atunci putem vorbi. Este dficil în momentul de față să ne pronunțăm. Pilotul a luat informații meteo pentru Aeroportul din Sibiu după care i s-a comunicat că poate ateriza la Cluj. Nu a fost niciun moment chestiunea pentru o situație de urgență. Cu acel petrol putea să mai stea în zonă sau se putea duce până la Sibiu”, a spus Răcaru.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate