Editura Evenimentul si Capital

Asumare legislativă. România va deveni membră a unei cunoscute bănci internaţionale

17-05/aiib-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 290 Vizualizari

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că România îndeplineşte criteriile necesare pentru a deveni membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură.

“România este mai aproape de a fi membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) - Consiliul AIIB a anunţat acceptarea României şi a altor şase state ca viitori membri. Astfel, numărul total al ţărilor membre AIIB va fi de 77, din care 23 de state europene. România va deveni membru deplin al AIIB după asumarea prin lege a condiţiilor de aderare. Prin dobândirea calităţii de membru a AIIB, România va avea oportunitatea de a beneficia de finanţare pentru proiecte de infrastructură şi de dezvoltare economică. Participarea vine în contextul eforturilor actuale ale statelor din Europa şi Asia de îmbunătăţire a relaţiilor reciproce dintre cele două continente”, se arată într-un document primit la redacţie.

Conform comunicatului Ministerului de Finanţe, se preconizează că valoarea finanţărilor AIIB va fi în 2017 de 15 miliarde dolari, în creştere de la 1,2 miliarde de dolari în 2016. Până în prezent, AIIB a aprobat 10 proiecte de investiţii în sectorul energetic, de transport sau infrastructură urbană.

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Beijing, al cărei obiectiv este promovarea, interconectarea şi integrarea economică. Activitatea AIIB se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive, cum ar fi: energie, transport, telecomunicaţii, infrastructură rurală şi dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă şi canalizare, protecţia mediului, dezvoltarea urbană şi logistică. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate