Andreea Paul îl acuză pe fostul ministru de Buget: FIRMA lui Liviu Voinea a raportat informații exagerate privind competitivitatea României

Andreea Paul îl acuză pe fostul ministru de Buget: FIRMA lui Liviu Voinea a raportat informații exagerate privind competitivitatea României

Creșterea competitivității României cu 17 poziții în lume este doar în capul lui Voinea (Liviu Voinea, fostul ministru pentru Buget), scrie economistul și vicepreședintele PDL Andreea Paul într-un comunicat, referindu-se la statistica recentă prezentată de Forumul Economic Global din care reiese creșterea în competitivitate a României.

 „Raportorul datelor false este chiar Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, compania de consultanță responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forumul Economic Global. Sub presiunea PSD, nu doar INS maschează cifrele oficiale, care ascund intrarea României în recesiune tehnică, ci și rapoartele globale care sunt infestate de minciunile PSD. 

Liviu Voinea a fost acționar și administrator la această companie din anul 2004 până în 2012, când a devenit secretar de stat la Ministerul de Finanțe și apoi ministru al Bugetului. VBD Alliance Consulting  este condusă în prezent de soția lui, Laura Florentina Voinea.

Dovada clară stă în declarația de avere. În acest an, raportarea a fost făcută de Irina Ion în calitate de coordonator de țară prin VBD Alliance Consulting SRL, co-autoare alături de Liviu Voinea într-o carte (capitolul intitulat „Romania: The need for a New Development Model”, unde nu a specificat că noul model pe care gândește este cel al falsificărilor pure, din volumul „The Social Consequences of the Global Economic Crisis in South East Europe”), mai scrie Paul. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Saltul de 17 poziții este practic imposibil. Voinea este ministrul evaziunii record, al accizei la carburant, al taxei pe stâlp și a fiscalității complicate. Deciziile lui au dus la declinul puternic al investițiilor publice și al sumelor europene intrate în bugetul țării în acest an, ambele cu peste 10%. În condițiile în care nu se mai investește, de unde provine această creștere a competitivității, dacă nu din raportări false?”, conchide economistul.