TAXA pe Comarnic Braşov va fi 7 LEI! VEZI şi cât va costa autostrada

TAXA pe Comarnic Braşov va fi 7 LEI! VEZI şi cât va costa autostrada

Construirea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov începe în luna aprilie a acestui an şi are o lungime totală de 53 de kilometric, preţul estimate pe kilometru fiind de 28 de milioane de euro, a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, autostrada va fi gata cel târziu în 2017, iar valoarea totală va fi de 1,8 miliarde de euro.

Premierul a spus că Memorandumul semnat de autorităţile române cu reprezentanţii consorţiului Vistrada Nord, care a câştigat licitaţia pentru lucrările la tronsonul Comarnic-Braşov.

Contractul ar trebui semnat până pe 20 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

" În acest moment se derulează negocieri pentru finanţarea proiectului cu băncile comerciale. În mod normal, până pe 20 aprilie trebuie să putem să semnăm, practic, contractul şi să inaugurăm organizarea de şantier atât dinspre Comarnic, cât şi dinspre Cristian. Autostrada va avea 53 de kilometri plus şapte kilometri de drumuri de legătură în aşa fel încât să se lege de Centura municipului Braşov", a afirmat Ponta.

Potrivit premierului, tariful de utilizare a autostrăzii va fi stabilit de statul român, acesta fiind estimat la 5,7 lei, plus TVA, deci circa 7 lei. Cine dorește să călătorească doar până la Sinava, va achita 2,8 lei, plus TVA.

Joi, reprezentanţii consorţiului Vistrada Nord, compus din companiile Vinci, Strabag şi Aktor, au parafat cu autorităţile române un Memoradum privind finalizarea calendarului şi a restului măsurilor în ceea ce priveşte atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice referitor la proiectarea, construirea, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Bucureşti - Braşov, tronsonul Comarnic – Braşov, scrie Agerpres.