50 de martori au fost audiați în cazul tragediei aviatice din Munții Apuseni

50 de martori au fost audiați în cazul tragediei aviatice din Munții Apuseni

În perioada 20 februarie - 5 martie, procurorii militari au audiat 50 de persoane între care victimele supraviețuitoare, controlori de trafic aerian, lucrători din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă, dar și din Ministerul de Interne și cel al Apărării, a informat Ministerul Public.

Audierile au fost desfășurate concomitent și la București, dar și pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor. "A fost finalizată, de asemenea, activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112”. S-au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei", a mai informat Parchetul Instanței Supreme în cadrul căreia funcționează procurorii Secției Parchetelor Militare, cei care instrumentează acest dosar. Deocamdată, anchetatorii nu au lămurit cauza "sub toate aspectele", astfel că "n perioada următoare va continua audierea persoanelor care pot furniza informaţii utile şi pertinente". Prelevarea de organe s-a transformat în drumul spre moarte Medicii Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul Regina Maria), Radu Zamfir (Spitalul Fundeni),Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor), Aura Ion, studenta la Spitalul Militar, pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu au plecat spre Oradea în ziua de 20 ianuarie pentru a preleva ficatul unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu era prima acțiune de acest gen pentru ei. Din cauza vremii nefavorabile, în ciuda eforturilor pilotului Adrian Iovan, aeronava în care se aflau s-a prăbușit în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, unde şi-au pierdut viaţa pilotul şi studenta Aurelia Ion. EDITORIAL EVZ.RO: Respect, Aura Ion!

Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

Ne puteți urmări și pe Google News
În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

CLICK pe colaj pentru a vedea GALERIA FOTO: TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Crin Antonescu, pentru EvZ, după ce PDL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură: "Vom decide dacă facem noi, PNL, moțiune de cenzură sau nu"
  • TREI ESCROCI au vândut trei MUNȚI cu 3,5 milioane de euro
  • "Cetăţeanul" Victor Ponta vrea GRAŢIEREA lui Gică Popescu. Zgonea şi Antonescu sunt de acord. Ce părere aveţi?

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • "N-am mai întâlnit asemenea nesimţire!", a izbucnit un judecător, după ce o tânără şi-a reclamat părinţii în justiţie | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Carnavalul de la Rio în imagini. Costume minuscule și care grandioase | GALERIE FOTO
  • TUPEU: "SĂRACI” în LUX. PALATE ţigăneşti de milioane de euro în care trăiesc ”CERȘETORI” | GALERIE FOTO